Kubatov: reszkess O2 Arena (Prága, London), Lanxess Arena (Köln), Manchester Arena! – … és akkor belelóg a keze az éjjeli edénybe……

Már 2020 júniusában eldőlt, hogy a 2022-es kézilabda Eb-re épülő népligeti multifunkcionális csarnokot a Fradi tulajdonába adja a kormány. Ezt Kubatov Gábor, a klub elnöke is megerősítette, miután Facebook-oldalán is közzétette a hírt. Kedden újra „megkapta” a 100 milliárdos ajcsi Öntől, ami rögvest nagyot növelt a mellényén.

Ahelyett, hogy csendben örült volna a klubja anyagi sikerének, azon nyomban „leg” lett!

Közösségi oldalára az alábbi bejegyzést töltötte -töltötték- fel:

„Nagy mérföldkő a Fradi életében, hogy a Ferencváros kezébe kerül az MVM Dome!

Megtisztelő, hogy egy ilyen fantasztikus, 20.022 fő befogadására alkalmas multifunkciós csarnokot bíztak ránk. Óriási kihívás. Csak az átadás-átvétel több mint egy hónap… Magyarország talán egyetlen komoly nyereséggel üzemeltetett sportlétesítménye, a Groupama Aréna is a mi kezünkben van.

Tudom, hogy ezt is profin fogjuk csinálni. Mert azt a célt tűztük ki, hogy az MVM Dome legyen Európa legmagasabb szinten működtetett rendezvényhelyszíne.

Budapest legújabb multifunkcionális csarnokát nemcsak Magyarországnak, hanem egész Európának építettük. Fontos feladatunk, hogy bekapcsolódjunk a zenei élet vérkeringésébe, belekezdjünk az egyéb kulturális rendezvények, konferenciák szervezésébe. Nem kis feladatra vállalkoztunk, de szeretjük a kihívásokat. Időbe telik ugyan, Európa, jövünk!

Reszkess O2 Arena (Prága, London), Lanxess Arena (Köln), Manchester Arena!”

Háttér….

Ajcsi Öntől a Fradinak. Az első ajánlatok alapján (pdf) egy nullával többe kerülhet a létesítmény, mint amit 2019 nyarán Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke kilátásba helyezett. A kiírt közbeszerzésre beérkező ajánlatok is visszaigazolták:

a legalacsonyabb ár is megközelítette a 116 milliárd forintot, míg a legmagasabb kevés híján 160 milliárd volt.

Kubatov boldog, ez minden pénzt megér?

“Kormány tegnapi döntése alapján az épülő, új kézilabdacsarnok tulajdonosa a Fradi! Életünk a Ferencváros!”

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=10157539570447865&id=267882727864

Remélhetőleg a sokat próbált fideszes tisztában van azzal, hogy a tulajdonosnak nem csak jogai, de kötelezettségei is vannak, például fenntartani és működtetni a tulajdont. A csarnok elsősorban a 2022-es januári férfi kézilabda Eb-re épült és a tervek szerint 20 ezer nézőt lesz képes befogadni. Az Európa-bajnokság után sportesemények mellett koncerteket és konferenciákat is rendezhetnek majd benne.

(Legfrissebb híreink!)

 

Kubatov: reszkess O2 Arena (Prága, London), Lanxess Arena (Köln), Manchester Arena! - ... és akkor belelóg a keze az éjjeli edénybe......

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük