Kuncze Gábor: a kispártokra adott szavazatok elvesznek

Kuncze Gábor szerint csak olyan pártokra érdemes szavazni, amelyek biztosan bejutnak a parlamentbe. A volt belügyminiszterrel a Budapest Beacon készített interjút.

“Csak egy maradhat!”

A volt politikus hangsúlyozta, azt gondolja, hogy nagyon éles a helyzet. Azt kell nézni, hogy kinek van esélye bekerülni, és az ilyen pártra adott szavazat nem elveszett. Ennek figyelembevételével fogalmazta meg, mit gondol a VI-VII kerületben a jelöltek visszalépéséről:

“Bokros Lajost nagyra tartom mint pénzügyi szakembert, de az itteni indulása nem egy jó politikai döntés. Oláh Lajos itt egyéniben nyert négy éve, és idén is nagyon jó esélyei vannak, Bokros pedig ezeket az esélyeket rontja. Szerintem Bokros eltaktikázta magát: ő bármelyik párt listáján jól mutatott volna, és azt gondolom róla, hogy a parlamentben lenne a helye, de egyéniben nem fog nyerni.”

A jelenlegi helyzetben, ha nem lesz köztük megállapodás, fennáll annak a veszélye, hogy Bajkai István, a fideszes jelölt nyer:

“Gondolja, hogy a VI-VII. kerület pont Bokros Lajos jelöltségére vár? De van más válaszom is. Én nem vagyok a Demokratikus Koalíció tagja, a DK választási stratégiáihoz és taktikáihoz az égvilágon semmi közöm, és ráhatásom sincs.”

Miért pont a DK?

Kuncze kitért arra is, miért támogatja annak ellenére most a DK-t, hogy a pártnak volt számos antiliberális megnyilvánulása:

“Jó, akkor nézzük meg, mennyire liberálisok a többi párt elképzelései. Az ön által idézett javaslat úgy hangzik a DK programjában, hogy ingyenes közműminimumot vezetnek be, tehát minimális víz, gáz, áram és internet mindenhol ingyen lesz, a magasabb társadalmi régiókban pedig drágábban adják, vagyis szolidaritási alapon működne a finanszírozás.

Úgy gondolja, hogy az elesettek segítése az új kormány fontos feladata lesz:

Az pedig szerintem rendben van, hogy a végképp megélni képtelenek számára valamilyen szociális segélyt, juttatást adnak. Persze azt jól látja, hogy én – a liberális elvekből kiindulva – semmilyen ingyen dolgot nem támogatok, ez azonban a rendszeren beül oldja meg a problémát.”

Egyértelmű választ adott arra a kérdésre, hogy tervezi-e, hogy visszatér a politikába:

“Nem.”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest