Kuncze Gábor: Akinek mindenről az jut az eszébe, hogy Soros, migráns, vagy Brüsszel, – vagyis Orbán – az debil 0 128

kuncze-gabor

Kuncze Gábor volt országgyűlési képviselő, miniszter, a hajdani SZDSZ elnöke régen hallatott magáról, ám most megtörte a csendet és sajátos fanyar humorával fűszerezve mondta el véleményét 2019 Magyarországáról.

Vékony jégen egyensúlyoznak az Orbán-rezsim leváltásáért dolgozó pártok…

A hirklikk.hu megkérdezte, szerinte miként kell reagálni Orbán bevándorlást pártoló vs. bevándorlást ellenző felosztására, ami a jól bevált baloldal-jobboldal helyébe szánt.

Kuncze onnan indított, hogy micsoda dolog az, hogy

a miniszterelnök évente egyszer kegyeskedik a sajtó elé állni, és ott hajlandó esetleg válaszolni néhány, nem általa finanszírozott újságok munkatársainak kérdéseire is. Ilyet tényleg csak Putyintól lehet látni. Ez felháborító. A kormányfő választásokon kapja meg a bizalmat, de a beiktatása után már nem pusztán a rá szavazók miniszterelnöke…

Majd rátért a konkrét válaszára:

….szerintem az ellenzéki pártok belementek a Fidesz csapdájába. Ugyanis, valójában, nem az a kérdés, amit Orbán Viktor ráerőltet mindenkire. Hanem a kérdés az, hogy jól kezelte-e a migráció kérdését az Orbán-kormány? És erre az a válasz, hogy nem.


Azt állítom tehát, hogy nem azon kellene vitatkozni, hogy bevándorláspárti, vagy ellenes vagyok,

hanem azt mondani:

én humanista vagyok, és azt gondolom, hogy ha egy ember segítségre szorul, akkor azt kutya kötelességem segíteni is.

Arról, hogy a kampány mindenképpen arról szól majd, hogy vannak a fideszék, akik megvédik a magyarokat és van az összes többi párt, akik a bevándorlókat védik inkább a magyarok ellenében, Kuncze azt válaszolta:

“Nézd, én régóta mondom, hogy akinek mindenről az jut az eszébe, hogy Soros, migráns, vagy Brüsszel, az debil. Ha ez a külügyminiszter, akkor ő a debil, ha a belügyminiszter, akkor ő a debil, ha a miniszterelnök, akkor ő a debil. Vissza kellene támadni, nem arról vitatkozni, hogy ki a bevándorláspárti és ki az ellenes.

A saját értékrendem szerint kell ítélkezni és kommunikálni, nem pedig a Fidesz értékrendje alapján, hogy ez a párt, vagy annak vezetője mit akar rám oktrojálni. Mondjuk el, hogy nincs az rendben, ahogy bántunk a szerencsétlen emberekkel, utána viszont beszéljünk arról, hogy mi van az egészségügyben, az oktatásban, a szociális szférában.

Le kell verni a Fidesz kommunikációját, vissza kell támadni. Egyébként ebben az országban van rengeteg jóakaratú ember, segítőkész, tettre kész polgárok. Hozzájuk kell szólni, és mindenütt elmondani, hogy az, amit Orbánék művelnek, színtiszta propaganda. El kell tudni mondani, hogy álproblémával állunk szemben, nem ez a nagy kérdés ma Magyarországon.”


Ellenzéki egység

Arra a kérdésre, hogy mit gondol a végre kialakulóban lévő ellenzéki egységről, azt mondta:

Jobb napjaimon szeretném remélni, hogy igen. Ám, ha racionálisan gondolkodom, akkor ez még tojáshéjon táncolás.

Az előválasztás rengeteg konfliktushelyzetet hozhat:

Most, amit látunk, az egy nagyon nehezen kiküzdött együttműködés, és vékony jégen járnak egyelőre. Hozzáteszem azonban, hogy most az ellenzék ügyesen mozgott és mozgósított. Ezt kell tennie, hiszen semmilyen beleszólása nincs a lényeges kérdésekbe, semmilyen javaslatát nem fogadják el, még a véleményüket sem engedik elmondani még a parlamenti vitákban sem, ráadásul a véleményük nem tud eljutni a nagyközönséghez. Ezek alapján pedig nincsen más lehetőségük, mint akár a keményebb obstrukció.

Tudja a megoldást?

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb cikkeink

Ifj. Horn Gyula: Deutsch Tamásnak még egy lábjegyzet sem jut a történelemkönyvekben

Megosztás Facebook Twitter Pinterest Gmail Nyomtatóbarát LinkedIn A Fővárosi Ítélőtábla helybenhagyta az ítéletet, amelyben a Fővárosi Törvényszék megállapította, hogy Deutsch …

orban

Megosztás Facebook Twitter Pinterest Gmail Nyomtatóbarát LinkedIn A miniszterelnök is kiveszi részét a véghajrából, szerdán Budapesten, a Belvárosi Polgári Szalonba …

Megosztás Facebook Twitter Pinterest Gmail Nyomtatóbarát LinkedIn Vasárnap tartják az Ezer lámpás éjszakája elnevezésű rendezvényt az eltűnt gyermekekért. Jótékonysági koncertekkel, …

parancs

Megosztás Facebook Twitter Pinterest Gmail Nyomtatóbarát LinkedIn Ahogy közeleg a választás napja, úgy gorombul be a kormánypárti különítmény, amit nem …

Pin It on Pinterest