Orbánéknak a napok óta tartó dumaoffenzívájukkal még a higgadtságáról közismert, dörmögő hangú Kuncze Gábort, az egykori SZDSZ-elnököt, és néhai belügyért is sikerült kihozniuk a sodrából.

Nem igaz, nem igaz, nem igaz!

Hazudnak, mint a vízfolyás! Nem igaz, hogy az ellenzék miatt ki kellene nyitni az egyetemeket, iskolákat, óvodákat! Ide másolom az Eü törvény 74§ (1) bekezdését. Az eddig e tárgyban hozott intézkedésekhez semmilyen különleges jogrend nem kell. Kivéve, ha valaki katonásdit akar játszani!

1997. évi CLIV. törvény 74.§(1):

74. § (1) * Járványveszély vagy járvány (a továbbiakban együtt: járvány) fennállását – a honvédelemért felelős miniszter alárendeltségébe, közvetlen irányítása, fenntartói irányítása és közvetlen felügyelete alá tartozó szervezeteknél, továbbá a Magyar Honvédség katonai szervezeteinél fellépő járvány, járványveszély kivételével – az egészségügyi államigazgatási szerv állapítja meg. A kórokozó azonosítása, a fertőző forrás felderítése, a terjedési mód megállapítása és a veszélyeztetett lakosságcsoport meghatározása céljából járványügyi vizsgálatot kell végezni, élelmiszer közvetítésével terjedő járvány esetében az élelmiszerlánc-felügyeleti szervvel együttműködve.
(2) Járvány esetén korlátozható vagy megtiltható
a) minden olyan intézmény működése, illetve rendezvény és tevékenység, amely a járvány terjedését elősegítheti,
b) az egyes területek közötti személyforgalom, élőállat- vagy áruszállítás,
c) az egyes területek lakosainak más területek lakosaival való érintkezése,
d) * a fekvőbeteg-gyógyintézet látogatása,
e) az egyes területek elhagyása,
f) egyes élelmiszerek árusítása, fogyasztása,
g) az ivóvíz fogyasztása, illetőleg
h) meghatározott állatok tartása.
(3) * Az egészségügyi államigazgatási szervnek a (2) bekezdés alapján hozott határozata – közegészségügyi vagy járványügyi okból – azonnal végrehajthatóvá nyilvánítható.

Forrás

maradj-otthon

6 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Kérdem én, mikor nem hazudtak, hazudnak mióta kinyílt a csipás szemünk, percenként ütik agyon egyik mondatukkal a másik, megígérnek valamit, majd mindezt semmibe véve az ellenkezőjét teszik. Szerintem jól tennék, ha folyamatosan köpködnének felfele, és aláállnának.

  2. Kurvára utálom amikor valaki nagyon okos és megmondja, hogy mit hogyan nem lehet!!!!
    Ha valaki okos akar lenni, mondja meg, hogy mit hogyan kell, és azért a felelősséget is vállalja!!!
    Kuncze Gábor! Ön mit vállal be????
    Csak hangember Ön is!!!!

  3. Én nekem a számokkal vannak problémáim.Ennyi idő alatt csak háromszáz fertőzött?Ezek szerint a magyar ellenálló nép.Se védőfelszerelés/én még nem tudtam maszkot venni,/rendeltem kinai portálról de idő amig ideér/.Csak egyet nem értek.Háromszáz fertőzött van az országban plussz a karantén,az egészségügy viszont teljesen leált.Hogy van ez?

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét