Kuncze Gábor üzenete az intenzívről…..

Pár napjai feküdtem az intenzív osztályon, amikor érkezett egy új beteg – pontosabban nagyon súlyos állapotban hordágyon hozták. Nem tudták ki ő, ezért ismeretlen férfiként nevezték.

Ő sem tudta, hogy ki ő, mert eszméletlen volt

Amikor elhelyezték, azonnal mindenki ott termett, akinek egyáltalán dolga lehetett vele és azonnal mentették az életét. Világosan látszott, hogy minden, az egészségüggyel kapcsolatos vita véget ér a beteg ágyának lábánál. Attól kezdve ugyanis csak a beteg van, akit meg kell menteni. Meg a szakmai tudás. Meg a hivatástudat. Meg a lelkiismeret. Meg Hippokratész.

Tessék mondani: nem tisztességtelen dolog ezzel visszaélni?

Nem megbecsülni őket, hiszen, ha kell, úgy is elvégzik a dolgukat?! Nem kellene inkább hosszú távon is a megbecsülést demonstráló megoldásokat kitalálni? Nem kellene esetleg úgy viselkedni, hogy mindenki számára világos legyen, hogy nekünk fontos az egészségügy, fontos minden szereplője a betegtől az őt meggyógyító személyzetig?

De igen, kellene. Akkor pedig legyen így!!

(Hajléktalan barátunk jobban van!)

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=3244154292304419&id=345078772212000

A kommentekből….

“A “sorosmigránslibsi”-vel próbálják elfedni például az egészségügy siralmas állapotát. Az is szégyen, hogy ezzel próbálkoznak, de az különösen, hogy bejön nekik, mert a szavazóik megelégszenek a süketeléssel, és nem érdekli őket a valóság. Remélhetőleg ők is hamarosan ébredezni fognak, kérdés, hogy milyen áron, minek kell még ahhoz történnie. Addig is kitartást, jobbulást Önnek, és jó egészséget mindenkinek!”

“Mielőbbi gyógyulást Önöknek és az ismeretlen betegtársnak is. Jó érzés pozitív tájékoztatásokat kapni, nem csak mindig szörnyű történeteket. Biztos, hogy az egészségügyi dolgozók döntő többsége lelkiismeretesen és odaadóan végzi a munkáját. Ezért kell megbecsülni őket, hogy ne a puszta megélhetésért dolgozzanak és ne kelljen máshol jobb életet keresniük.”

“Ugyanez a tapasztalatom. Ha orvoshoz jutsz, lelkiismeretes, szakmailag felkészült kezekbe kerülsz. Ha! eljutsz az orvoshoz, mivel az az út a hosszú.”

SZFE

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük