Sorting by

×

Kuncze Kövérről – Más a HírTV-ben mondani valami hülyeséget és megint más a titkosszolgálatok állománya előtt

Kuncze Gábor nem szenved szómenésben, így aztán érdemes odafigyelni minden megszólalására. A volt belügyminiszter szerint a Pegasus-ügy bebizonyította, hogy Magyarországon nincs valódi civil kontroll a titkosszolgálatok felett.

Beszéd az alkotmányvédelmi Hivatalban

Kövér László nagy vihart kavart beszédét a minap a Direkt36 hozta nyilvánosságra. A felvételen elhangzott, hogy a Házelnök a belső elhárítással foglalkozó Alkotmányvédelmi Hivatal székházában azt állította, az ellenzéket tartja a legveszélyesebb nemzetbiztonsági kockázatnak. Kuncze a Klubrádió Esti gyors című műsorában kijelentette:

Kövér László az efféle szövegeit évek óta mondja, de egy dolog, hogy valaki hülyeségeket beszél a Hír TV-ben vagy az Origóban, és más dolog, ha a titkosszolgálatok állománya előtt állítja be nemzetbiztonsági kockázatnak az ellenzéket.

A volt belügyminiszter szerint ma

Magyarországon nincs valódi civil kontroll a titkosszolgálatok felett, és a Pegasus-ügy bebizonyította, hogy nem is lehet, mert azok, akik úgy érzik, érintettek, megakadályoznak mindenfajta vizsgálatot. Nem működik a parlament végrehajtó hatalmat ellenőrző funkciója sem, amin azonban nem kell meglepődni, miután annak elnöke éppen az a valaki, aki megpróbálja ráuszítani az ellenzékre az erre hajlamos titkosszolgákat. (Naphíre)

Háttér:

A házelnök úr beszédében (például a multik túlzott befolyásáról szóló részben) akad egy, s más vitára érdemes gondolat, ámde hogy

„az ellenzék nemzetbiztonsági kockázat“ volna,

vélhetően inkább kifejezetten a történelemből megismert szélsőjobboldali vagy sztalinista politikai hitvallás és államfelfogás eleme lehet. Az pedig, hogy Kövér László milyen alapon, milyen kötődések alapján vár lojalitást a titkosszolgálatok munkatársaitól, már-már a náci Birodalmi Biztonsági Főhivatal (RSHA), a szovjet KGB, vagy a magyar ÁVH szabályzatára emlékeztet, semmint a demokratikus Magyarország titkosszolgálati jogi és erkölcsi rendjére -írtuk meg mi is.

 

Kuncze Kövérről - Más a HírTV-ben mondani valami hülyeséget és megint más a titkosszolgálatok állománya előtt

átver

Egy hozzászólás itt: “Kuncze Kövérről – Más a HírTV-ben mondani valami hülyeséget és megint más a titkosszolgálatok állománya előtt

 • 2021.12.03 - 10:28
  Közvetlen hivatkozás

  Csak a sajtófélóra hiányzik, a Rákosi érából.
  Nincs avatás, nemzeti ünnep az ügyeletes balliberálisok felsorolása nélkül.
  Valami olyan, mint az olimpián a sportminiszter Deutsch Tamás (tompika), és Pelé jelenléte.
  Minden politikai beosztásban lévő kötelességének érzi az ellenségek felsorolását.
  Még a végén belezavarnak bennünket valami mocskos, kilátástalan háborúba!

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.