Kunetz doktor: „az egész törvény úgy, ahogy van, kuka”!

Dr. Kunetz Zsombor orvosszakértő az ATV Start vendége volt kedden, ahol összefoglalta, milyen kifogásai vannak neki és más orvostársainak a parlament elé került béremelései törvényjavaslattal kapcsolatban.

Ki mondja a frankót?

Szombaton még arról szóltak a hírek, hogy Orbán Viktor a Magyar Orvosi Kamarával (MOK) való egyeztetés után biztosította az orvostársadalmat, hogy csont nélkül fogadta el a MOK javaslatait, hétfőn viszont már egy olyan tervezetet adott ki az EMMI, ami ettől különbözött.

Kunetz hangsúlyozta, hogy ebben eltérő bértábla szerepelt, miszerint a munkáltató plusz-mínusz húsz százalékkal eltérhet a bértáblában szereplő összegtől – Gulyás Gergely miniszter egyébként hétfő esti közleményében úgy pontosított, hogy csak felfelé lehet eltérni a rögzített számoktól.

A szakértő ezen kívül kifogásolta azt is, hogy az alapjavaslatban nem különült el a szakorvosok és rezidensek bére, csak az éves tapasztalatot vették alapul.

Így akár az is lehetséges, hogy valaki 41 éves tapasztalattal a háta mögött ugyan, de szakorvosi vizsga nélkül érje el a majdnem 2,4 millió forintos bruttó fizetést. Ugyanezt a pénzt viheti haza egy nemzetközileg is elismert szaktekintély is.

Másodállás…?

Ezen kívül az orvosszakértő aláhúzta, hogy engedélyhez kötnék a másodállást. Úgy látja, a jelenlegi ellátórendszer nem bírja el, hogy egyik pillanatról a másikra vágjuk el ezt gyakorlatot. Attól tart,

nem lesz rendelő se, ahova elmehetünk, ráadásul ha valakit magánellátásban kezelnek, már nem kezelheti ugyanaz az orvos állami intézményben.

Nem véletlenül jött ez a bértábla elő – nyilatkozta Kunetz, és úgy fogalmazott, hogy szerinte a politika a járványkezelés felelősségét tolná át az orvostársadalomra.

Az egész törvény úgy, ahogy van, kuka – mondta Kunetz, hozzátéve:

lehetetlen, hogy a MOK 4 óra alatt komplett javaslatcsomagot tudott összeállítani a kormányzat részére, így az, hogy minden javaslatukat elfogadta a kormányzat, csak egy „kommunikációs trükk”.

Forrás

koronavírus

Egy hozzászólás itt: “Kunetz doktor: „az egész törvény úgy, ahogy van, kuka”!

  • 2020.10.06 - 23:43
    Közvetlen hivatkozás

    Eszre kellene mar mindenkinek vennie a fidesz 11. evi uralkodasaban, hogy kizarolag kommunikacios trukkokkel el, es nem kormanyoz, hanem permanens kampanymodban uzemel – es persze ennek rendeli ala minden megnyilvanulasat.

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük