Kunetz doktor: erre milyen választ ad az új egészségügyi államtitkár Excel táblája? - Városi Kurír

Sorting by

×

Kunetz doktor: erre milyen választ ad az új egészségügyi államtitkár Excel táblája?

“15 éve várt ráncfelvarrás” jön a finanszírozási rendszerben. Csak akkor tudunk józan és megfontolt változtatásokat elérni az egészségügyben, ha állandó párbeszéd van a szakmával – mondta Takács Péter, a Belügyminisztérium egészségügyért felelős államtitkára pénteken Siófokon.

Hirdetés

Amit már eddig is tudtunk….

Nincs elég orvos és személyzet a szolnoki Hetényi Géza Kórházban, ezért csak hétfőn és szerdán tudják biztosítani, hogy a lakóhelyük alapján oda tartozó kismamák szülését levezessék – tudta meg az RTL Híradója. Egy a tévének nyilatkozó kismama szerint a megyeszékhely kórházában eddig semmilyen hivatalos tájékoztatást nem kaptak arról az eshetőségről, hogy előfordulhat, másik város kórházába küldik őket.

Az ügyeletes orvos arról tájékoztatta a riportert, hogy a mentőknek ki van adva: Debrecenbe vagy Budapestre kell vinniük a két megadott napon kívül szülő nőket

– számolt be a kialakult helyzetről a 444.hu.

Dr. Kunetz Zsombor híre…

Az egészségüggyel foglalkozó orvos közösségi oldalán egészítette ki a pár napos hírt:

“Nemcsak a neurológiai, a STROKE és a szülészeti ellátás akadályozott a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórházban, hanem a koraszülött, illetve az újszülött intenzív terápiás ellátás is.

Ez azt jelenti például, hogy a Szolnoki Kórháztól 30 percre lévő Ceglédi Toldy Ferenc Kórházból a kora-, újszülötteket jobb esetben a több, mint kétszer akkor távolságra eső kijelölt budapesti kórházak valamelyikébe, rosszabb esetben Debrecenbe kell szállítani.

Márpedig ezek a szállítások rendkívül kockázatosak, hiszen a koraszülöttek rendkívül érzékenyek és az ér-, idegrendszeri fejletlenségük miatt a kisebb traumák is (például egy fékezés, gyorsítás) agyvérzést okozhatnak náluk.

Ráadásul, egy ekkora központ kiesésével, kérdéses, hogy odaérnek-e a korszülöttmentők időben, hiszen így a feladatok száma is megnő.

“egészségügyi szakellátási felelősség: az államnak az a kötelezettsége, hogy gondoskodjon a kötelező egészségbiztosítás egészségügyi szolgáltatásaira jogosultak számára a külön jogszabályban foglaltak szerinti egészségügyi szakellátásoknak az l), az o), illetve a p) pontban meghatározott módon, valamint a 2. § (2) bekezdése szerinti esetben az ott meghatározott módon történő biztosításáról”

– 2006. évi CXXXII. törvény

Kíváncsi vagyok erre milyen választ ad az új egészségügyi államtitkár Excel táblája!”

varosikurir 285814638 394538812606719 7412108054689718688 n

Kapcsolódó

Hirdetés
átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Egy hozzászólás itt: “Kunetz doktor: erre milyen választ ad az új egészségügyi államtitkár Excel táblája?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.