Kuriózum! Új színház a láthatáron: “Herzl Színház” – “Theater Herzl” 0 43

herztl-szinhaz

A MAZSISZEM és a Kazán István Kamaraszínház két vezetője, Rosenfeld Dániel Imre kántor, színházi menedzser és Kriszt László rendező, színészpedagógus bejelentette “Herzl Színház” – “Theater Herzl” néven, új magyar zsidó színház alapítását.


Közleményükben kiemelik, kettős célt tűztek maguk elé. Egyrészt a magyar és nemzetközi zsidó irodalom ritkán, vagy egyáltalán nem ismert alkotásait tűzik műsorukra, másrészt pedig szeretnének stabil színházi bázist, anyagi hátteret, infrastruktúrát létre hozni a jövőben, melyben számítanak a Magyar Kormány és a nemzetközi zsidó szervezetek támogatására!

Magyarország a második világháború előtt rendelkezett zsidó színházakkal,

amelyek a vészkorszak után teljesen megszűntek. Jelenleg, vállalva a zsidó témájú előadásokat egyedül a Kazán István Kamaraszínház és a Gólem színház játszik a zsidóság számára autentikus színházi darabokat, de sajnos egyik színház sem, rendelkezik stabil anyagi, vagy infrastrukturális bázissal. Mint Rosenfeld Dániel Imre elmondta, a darabok kiválasztását már elkezdték, de a legfontosabb hogy létrejöjjön egy olyan magyar és nemzetközi összefogás, amely lehetővé teszi a leendő zsidó színház megalakulását.

A zsidó színház játszási helyét Budapestre tervezik, de azt a lehetőséget sem zárja ki, hogy egy vidéki város ad helyet és támogatást a zsidó színháznak, kamaraszínházként.
A darabokat jiddis, angol, héber és magyar nyelven szeretnék bemutatni, ez a leendő színészek nyelvtudásának lesz majd a függvénye.


Nem csak zsidó színházi produkciók,

hanem a zsidó bölcselet, irodalom, zene és a film is megjelenjen a repertoárban, mint például az “Isten pere” című film színpadi adaptációja. De terveik közt szerepel nemzetközi zsidó színházi találkozó, valamint nagy amerikai zeneszerzők sorozat bemutatása, mint George Gershwin, Cole Porter, Leonard Bernstein zeneszerzők műveinek önálló estként. Ehhez várják nemzetközi szervezetek, cégek, alapítványok támogatását!

Minderről további részletek olvashatók a www.kazanistvankamaraszinhaz.hu és a www.mazsiszem.hu oldalakon.

A röplabda az új foci? – mégse a színházra folyjon el az a sok tao….!

Zavarja a Fideszt, hogy a színházak tele vannak, a lelátók pedig üresek? – tao-val támadnak …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb cikkeink

fopolgarmester-jeloltek

Megosztás Facebook Twitter Pinterest Gmail Nyomtatóbarát LinkedIn Látszik, hogy semmi gyakorlatunk sincs még az előválasztásban, sem nekünk, szavazóknak, sem a …

figyelem

Megosztás Facebook Twitter Pinterest Gmail Nyomtatóbarát LinkedIn Rendkívüli javítási munkákat végeznek a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 1-es futópályáján, emiatt le …

trump

Megosztás Facebook Twitter Pinterest Gmail Nyomtatóbarát LinkedIn A “kerítésen belül” minden olyat ígérő Orbán Viktor, amire tuti harap a “mimagyar” …

kalman

Megosztás Facebook Twitter Pinterest Gmail Nyomtatóbarát LinkedIn Kedd este óta tudjuk, hogy Kálmán Olga kedveli az 5-15-25 számokat, ám szerda …

Pin It on Pinterest