Kutyapárt: A nyugdíjasok nekünk is fontosak, ezért vezetnénk be a 8. havi nyugdíjat

Polgármester- jelölje sehol nem lesz ősszel a Magyar Kétfarkú Kutya Pártnak, amelyet Kovács Gergely társelnök egyszerre tart vicc-, protest- és elitellenes pártnak. A párt EP-programjában szerepel, hogy elérhetővé teszik a XXII. századot és a hetedik dimenziót.

“….létrehoztunk egy bizottságot és 7 ezer szakértő bevonásával…”

A társelnök maga sem tudja ez miért került be a programjukba, de szerinte jól hangzik. Kitért arra, végleg lekerült-e a napirendről az örök élet és az ingyen sör:

“Ebben most nagy vita van, mert nem tudjuk, hogy Európában is bevezessük-e az ingyen sört. Erre létrehoztunk egy bizottságot és 7 ezer szakértő bevonásával fogjuk vizsgálni, hogy a magyaroknak ez mennyire érdeke. Az örök életet már teszteltük és egy 3 órás időtartamban kipróbáltuk. Bevált. Ha hosszabb távon is működik, akkor meg lehet nyitni a társadalom számára.”

Kétfarkú Népfősuli

Kitért arra, szeretnének az emberek gondolkodásmódjára hatni, az aktív állampolgár szemléletet terjeszteni. Ha az emberek jobban magukénak érzik a környezetüket vagy bármi mást az országban, annak lesz hatása. Fontosak a nyugdíjasok is számukra:

“A nyugdíjasok nekünk is fontosak, ezért vezetnénk be a 8. havi nyugdíjat. Mindemellett próbáljuk a helyünkön kezelni magunkat, és olyan dolgokkal foglalkozni, amelyekben el is tudunk érni eredményeket. Ez gyakran egy padfestés, egy bokor elültetése vagy egy buszmegálló felépítése. Vannak olyan nagy strukturális problémák, mint az egészségügy, az oktatás, de ezekkel egy ellenzéki párt érdemben nem tud mit kezdeni. Annyit tudunk tenni, hogy elindítottuk a Kétfarkú Népfősulit, ahol van egy csomó érdekes, ingyenes tanfolyam.”

ÁSZ: “az információk nyilvánossá tétele jogosulatlan adatkezelést valósít meg, ami veszélyezteti a jogállam működését…” – össztűz a Kétfarkúakra

Csempésszünk együtt szappant a kórházakba!

Hangsúlyozta, el lehet mondani, hogy a várólisták milyen hosszúak, de ha a kormány nem akarja, nem történik semmi. Nem szeretné az életét azzal tölteni, hogy dolgokat szid. Ezt megteszik helyettük mások:

“Nekem az végtelenül unalmas, hogy naponta elmondjuk, hogy itt kevés az orvos, ott meg nincs elég ágy. Akkor inkább Kétfarkú Népfősuli. A várólistákra az a megoldásunk, hogy egy csomó passzivistánk bejelentkezett műtétekre, úgyhogy aki fél év múlva szeretne operációt, annak át tudjuk adni a helyünket, hogy ne kelljen annyit várnia.”

Megfogalmazta, hogy aki a korábbi a plakátjaikat megnézte, láthatta, hogy próbálták ezt befogadható, szórakoztató módon tálalni. Bőven van utálat, düh és harag az országban:

“Ha egy plakáton idős bácsik szerepelnek, akik állítólag valamire készülnek, az nagyon rossz hangulatú, semmi értelme, és nagyon mondanivalója sincs. Ha erre ráragasztasz egy Orbán-fejet, és odaírod, hogy nincsenek kórházi ágyak, ettől sem lesz jobb. Az azért meglepő, hogy működik ez a fajta, pozitív tartalom nélküli kormányzati kommunikáció, ez a semmi, hogy küzdünk kitalált szellemek és idős bácsik ellen.”

Mélymagyar kampánydallal üzen a Kétfarkú Kutya Párt a Felcsútiaknak

“Nem szeretném a választás után négy évig azt hallgatni, hogy miattunk nyert Budapesten Tarlós István…”

Kiemelte, könnyebb úgy politizálni, ha hergelik az embereket vagy elmondják, hogy mi miért rossz. De ők akkor sem ezt az utat járják. Az a fontos, hogy tudjanak hatni az emberekre azzal, amit csinálnak. Ezért tervezik, hogy indulnak az önkormányzati választáson:

“El fogunk indulni néhány városban, például Pécsen, Szombathelyen, Hódmezővásárhelyen, Kiskunfélegyházán, Csepelen, Ajkán. A bonyolultabb utat választjuk.” /….. / “Csak képviselő-testületi helyekért állunk rajthoz, polgármester-jelöltünk sehol nem lesz. Azt oldja meg az ellenzék, hogy ebből a távolmaradásból mit tud kihozni. Nem szeretném a választás után négy évig azt hallgatni, hogy miattunk nyert Budapesten Tarlós István, mert elvittünk 4 százalékot.”

Szerinte egy demokrácia azt jelenti, hogy vannak pártok, elindulnak a választáson, az emberek meg válasszanak. A pártnak az a lényege, hogy rajthoz áll a választáson:

“Nemrég láttam egy felmérést, ahol azt kérdezték, kire szavaznának át a híveink, ha mi nem indulnánk. Ebből az derült ki, hogy harmada az ellenzékre, harmada a kormánypártra, harmada pedig a Szíriuszi Sörpártra. Óriási tévedés azt hinni, hogy a kutyapárt szavazói valamennyien elmennének a Jobbikra vagy a Gyurcsány Ferencre ikszelni. A mi egy-két százalékunkat nem lehet hozzáadni semmilyen ellenzéki összefogáshoz.”

A Kétfarkú készített egy Chrome-kiegészítőt, amely minden weboldalt Origóvá változtathat

“… a plakátjainkra ráírjuk majd, hogy KDNP, őket úgysem büntetik meg…”

Elmondta, mit tesznek akkor, ha az ellenzéknek nem lesz plakáthelye, nem lehet falragaszokat kitenni vagy járdát festeni a kampányokban:

“Szerintem a plakátjainkra ráírjuk majd, hogy KDNP, őket úgysem büntetik meg. Azért jó lenne, ha bejutnánk az Európai Parlamentbe. Olcsó a menza, és végre megalakíthatnánk az Európai Komoly Pártok frakcióját.”

Végigolvasva a Kutyapárt elnöke által megfogalmazottakat rádöbbenhetünk, milyen fontos is a humor a politikában, hogyan lehet fajsúlyos kérdésekről beszélni úgy, hogy a fonákját mutatjuk meg az embereknek. Úgy látszik, hogy igény van az ilyen politizálásra, viszonylag stabil rajongó tábora van a kétfarkúaknak. “Passzivistáik” számos településen ott vannak, s üde színfoltot jelentenek a komor világunkban. Talán egyszer még azt is megélhetjük, hogy ingyen lesz a sör, ha már az örök élet ígéretét egyelőre csak annyira lehet komolyan venni, mint amikor Orbán Viktor a keresztény kormányzásról beszél!

Forrás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük