Kutyául bántak a két kutyával

Nagyon szomorú, megrázó történetet tett közzé facebookos oldalán a pécsi Hachiko Állatvédő Egyesület, Purci és Dani történetéről. Segítséget kérnek  a két, sokat szenvedett kutyus otthonra találásához.

Kétszer is belerúgott a kutyába

Danit többször hazavitték, mert folyton az utcán csatangolt, nyilván élelmet keresve…Utoljára körülbelül egy hete vitték haza, mert ismét az utcán volt. Kérték a gazdaasszony fiát, hogy figyeljen a kutyára mert egyszer el fogja ütni egy autó… Erre a válasz az volt, hogy két hatalmasat belerúgott a pici kutyába!

Hol kellettek az ebek, hol nem

Az egyesület tagjai nyomozásba kezdtek, hogy megtalálják a gazdaasszonyt. Kiderült, hogy férjhez ment és a két kutyát, meg az elmebeteg gyerekét {nem vicc, papírja van róla} hátrahagyva, elköltözött….Felderítették a címét és megtudták a telefon számát is. Üzentek neki, de választ nem kaptak.

Közben Danit megint az utcán találták, de már nem vitték vissza, nehogy megint kikapjon szegény. A tulaj fia telefonált az egyesület elnökének, hogy vissza ne merjék vinni a kutyát mert megöli. Jelentkezett a gazdaasszony is, hogy elviszi a kutyát. Ugyan nem szívesen, de odaadták. Nem tehettek mást, pedig a viselkedése nem volt bizalomgerjesztő…. Ezután naponta többször telefonált, hogy vigyék el a kutyát, mert nem kell, holott  közben magához vette a másik kutyust {elvégre az övé}, Purcit is…

Gyanús ajándékozás

Szombat éjjel 23 órakor ismét csörgött a telefon: menjenek a kutyákért! Az illetékes türelmet kért, mondván, helyet kell találni, de vasárnap délután mindenképpen elviszik a kutyákat. Beleegyeztek… Vasárnap délben újra megszólalt a telefon: ne menjenek a kutyákért, mert odaadták valakinek. Ám az állatvédőket hajtotta a kíváncsiság, meg a szörnyű gyanú, hogy ugyan honnan akasztottak le hirtelen egy gazdit aki örökbe fogad két rossz állapotú, öreg kutyust – mindketten 12 évesek. Megérkeztek az asszony és a férje házához, s kérdezték, hol vannak a kutyusok?? A válasz: jött egy ember, mondta hogy pont két ilyen kutya kell neki, és ők odaadták. Odaadták az oltási könyveket is? – kérdezték az egyesület kíváncsi képviselői. Nem, az itt van náluk….

Kétezer forint a két kutya „elintézésért”

Mivel nem jutottak egymással dűlőre, mert a pár össze-vissza hazudott, kihívták a rendőrséget. Fölöslegesen, mert bár jól ismerték a társaságot, azt mondták, semmit sem tehetnek. Elmentek a rendőrök, az állatvédők még maradtak. Addig-addig szorongatták a házaspárt, míg végül elárulták a srác nevét, aki elvitte a kutyákat.

Ha nehezen is, de megtalálták a fiatalembert, aki elmondta, adtak neki 2000 forintot, hogy vigye el a kutyákat hátra, a pécs bányatelepi erdőbe és „intézze el őket”! Szerencsére a fiatalember „csak” elvitte és elengedte az ebeket a susnyásba…. Mondta, hogy segít megkeresni a kutyákat. Esküdözött, hogy nem bántotta őket. A lényeg: a szomszédok és egyesület tagjai késő estig keresték a kutyusokat, s hétfő reggelre elő is kerítették.

Följelentik állatkínzásért

A gazdaasszony ekkor közölte, hogy most már a papa is meg akarja tartani a kutyákat. A válasz az volt, hogy készítsenek nekik élhető helyet, és ha megvan, szóljanak. Az asszony nem mondott le a kutyusokról és nem adta oda az oltási könyveket sem. Az egyesület most állatkínzásért följelenti az asszonyt.

Befogadót keresnek a két kutyának

Addig is, míg eldől a kutyák sorsa, befogadót keresnek ennek a két kis öregnek. Olyan helyet, ahol a lelküket is ápolnák. Most orvoshoz viszik őket, hogy kiderüljön, milyen az egészségi állapotuk. Azt kérték, osszák meg a posztot minél többen, mert most ugyan pár napra találtak nekik helyet, de csak pár napra! Nagyon számítanak az állatbarátok segítségére. Elérhetőek bármikor a 20/ 2454 000 és a 20/ 329 5450 számon.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük