Orbán kultúrpolitikusa szerint a CEU magától akar Bécsbe menni

Nem vitatja a CEU fontosságát L. Simon László és azt állítja, hogy az egyetem a kormány lépéseitől teljesen függetlenül akar Bécsbe költözni.

Volt egy törvénymódosítás, amelyet én is megszavaztam, és amely mindenkire vonatkozik – kommentálta a CEU-ügyet L. Simon László. A fideszes országgyűlési képviselő az ATV Egyenes beszéd című műsorában elismerte, hogy  A CEU komoly intézmény, sok fontos kutatás folyik ott – mondta a volt kulturális államtitkár, hozzátéve ugyanakkor: az egyetem végzőseinek szakdolgozati témái között voltak olyanok, amelyeknek szerinte megkérdőjelezhető a tudományossága, de valószínűsíti, hogy ilyen más egyetemeken is van.

Arra a kérdésre, hogy ezek szerint ő aláírta volna a kormány és New York állam közötti megállapodást, amelynek hiánya miatt  az egyetenm a Bécsbe költözést tervezi, L. Simon úgy reagált: ő ilyet nem mondott, és ezzel a kérdéssel nem foglalkozik. Ugyanakkor szerinte ha a rektor azt mondja, hogy távozni akarnak Budapestről, az nem a magyar kormány, hanem a CEU döntése. Szerinte ezzel kár hergelni az embereket.

(Forrás: ATV)

Kapcsolódó:

Tudják mi a CEU? Nagy gond, egy kis országban!

A CEU mellett tüntettek Budapesten

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük