L. Simon László (első) találkozása a Covid-sújtotta magyar egészségüggyel – Erről beszéltünk, nyuszó-muszó!

Van az úgy, hogy a NER-elit egy-egy tagja szembe találja magát azzal az egészségügyi helyzettel, amivel mi, egyszerű emberek Magyarországon nap, mint nap küzdünk! Ez esett meg L. Simon Lászlóval is, aki magából kikelve posztolt édesanyja betegsége -gyógyulást a mamának, aki semmiről nem tehet!- kapcsán a háziorvosról, azok egyikéről, akikre épp egy napja lőcsölték rá az övéi a Covid-tesztelést is.

Hol élt eddig? vagy rá(juk) más egészségügy vár?

„Elképzelhető manapság, hogy egy háziorvosi rendelésre csak telefonon lehet bejelentkezni?”

Ezt a kérdést tette fel egy felháborodott Facebook-posztban L. Simon László, korábbi fideszes képviselő, jelenleg a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója. Édesanyja példáját hozta fel, akiről egészségügyi adatokat oszt meg, majd azt írja, hogy

„napok óta komoly megfázással, vélhetően tüdőgyulladással fekszik egyedül a lakásában”,

de a háziorvosa azt mondta neki,

„nehogy bemenjen a rendelőbe, mert még megfertőz valakit.”

Telex észrevette, hogy a poszt a szerdai nap folyamán eltűnt, ami vagy azt jelenti, hogy törölték, vagy azt, hogy átállították a láthatóságát nyilvánosról szűkebb körűre. A Városi Kurír a portálhoz hasonlóan megőrizte a bejegyzést:

Ez a protokoll a koronavírus kitörése óta, vagyis több mint két éve

De L. Simon inkább megnevezi a háziorvost a Gárdony csoportba külön is beküldött posztjában. Aztán hozzáteszi:

„Én pedig tehetetlen vagyok, mert éppen a világ másik felén vagyok, s 9 órányi időeltolódás nehezíti a kommunikációnkat”.

A Facebook-posztja alapján Los Angelesben van, ahol a Universal Stúdió Jurassic Park témaparkjában, illetve a Getty Múzeumban járt, szakmai programon.)

„Mikor gyerek voltam, egy ilyen esetben Gárdonyban Bátai doktor úr azonnal bepattant volna a trabantjába, s ment volna a betegéhez. Czupon doktor úr és a többiek szintén. Nem értem, hogy jutottunk idáig. De kérem, most ezt senki se kenje a politikára és a háziorvosok fizetésére!”

A 444.hu megkereste a háziorvost, de Ő nem kívánt reagálni.

„Megszavaztad!” – bejegyzéshez írt kommentekből….

„A Tizparancsolatot mondogassa az édesanyja, Kásler úr szerint az segít!”

„A 83 éves anyósomat két éve megtanítottuk a számítógép használatára, hogy tudjon emailt írni a háziorvosának. Mert a telefont sincs idejük felvenni. Leírjuk a tüneteinket, küldünk képet a torkunkról, és ő visszahív minket, ha van egy pillanatnyi ideje. Indokolt esetben behív, ha fertőzhetünk, a rendelés végére. Sosem tud időben végezni. Vagy leírás alapján ír gyógyszert a felhőbe, vagy vizsgálat alapján. Ő a legjobbak közt van, de sokszor kell távgyógyítania. Két éve ez megy már. Édesanyjának jobbulást és egy okostelefont/ laptopot kívanok!”

„Pedig nem lehet másra kenni, csodálom, hogy ezt eddig nem vette észre. A kórházi állapotokról, kórházi fertőzésekről, halálokról, melyek elkerülhetők lettek volna, még nem is tettünk említés. Rosszabb a helyzet, sokkal, mint 10, akár 20éve. „Előre menjünk’….de nem arra megyünk. Még is nagy fölénnyel megszavazta az orszag ezt a kormanyt újra. Nem értem.”

„Üdv egy átlagember, átlagos napján…”

„Ez a Ti művetek. Tessék csak élvezni. Van a B verzió: magán kórház. Mi földi halandók, pontosan ugyanezt éljük át.”

„Nincs kenyér? Miért nem esznek kalácsot?”

„A maga bűnbandája pusztítja és fosztogatja az országot 12 éve. Maga ebben bűnrészes. Most meg meglepődik? Kérje mindezt számon azokon a fasiszta hazaáruló tolvajokon, akiket szolgál!”

„Tisztelt Simon úr, üdvözlöm a valóságban. Jó szórakozást. Az édesanyjának természetesen jobbulást.”

Kunetz doktor véleménye….

„Amikor a Fideszes politikust pofán veri a valóság 12 év után az újabb kétharmad küszöbén! Módszeresen szétverték az egészségügyet, most pedig úgy viselkednek a nem elérhető szolgáltatás láttán, mint a zavarodott John Tarvolta a Ponyvaregényben. A betegnek persze jobbulást!”

2 thoughts on “L. Simon László (első) találkozása a Covid-sújtotta magyar egészségüggyel – Erről beszéltünk, nyuszó-muszó!

  • Kedves L.Simon! Üdv a klubban! Azt mondja L.Simon,hogy most nehogy a politikára,vagy az orvosok fizetésére fogjuk a dolgot. Az orvosok fizetése valamelyest rendeződött, de a politika sajnos egyre sz@rabb,minél többször győz a fidesz kétharmaddal.Ez a bagázs olyan szinten lepusztította az országot,hogy tanítani kéne,már amennyiben az a cél,hogy az emberek ne érezzék magukat jól a bőrükben, ne éljenek jól,ne működjön semmi flottul. Azt halljuk évek óta,hogy dübörög a gazdaság,rohadtjó itt minden, de közben tudjuk,hogy a magyar gazdaságot az alacsony munkabérek ígéretével idecsalogatott német autóösszeszerelő-műhelyek alkotják.Ebben a kormányban mutatóba sincs egy ember sem,aki valamiben szakértő lenne. Ez a kormány bólogatójancsik serege,akik a gazdájuk bármelyik agyament ötletére buzgón helyeselnek. Ahol egy Kásler helyet kap?Aki lehet hogy orvosnak elment,esetleg szódával,de mit keres az államigazgatásban ez a kicsit se hozzáértő ember? Sajnos ilyenekből áll az egész banda. Nem véletlenül állunk az európai országok közt az uccsó előtti helyen. A lenyúlt pénzekről már ne is beszéljünk.Már nem tudom hogy ki mondta,hogy amihez orbán hozzányúl,az sz@rrá változik…..és tényleg..Az egészségügy állapotát,vagy az ország egészét nézve is.

  • Pingback:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük