Lakat a Lánchídon - Nem lesz egyszerű ami ránk vár - Városi Kurír

Sorting by

×

Lakat a Lánchídon – Nem lesz egyszerű ami ránk vár

Ma hajnali 4 órakor teljesen lezárják a Lánchidat és környezetét a gyalogos és a közúti forgalom elől a felújítás idejére, várhatóan másfél évre. Megváltozik a 16-os, a 105-ös, a 916-os, és a 990-es busz útvonala. A hiányzó szakaszok pótlásával összefüggő buszsávot alakítanak ki a Hegyalja úton, és új gyorsbuszjárat indul 110E jelzéssel az Apor Vilmos tértől a Bosnyák térig.

Hirdetés

Felújítják:

  •  a közúti pályalemezt
  • a járdákat, javítják
  • az acélszerkezeteket,
  • a műemléki korlátokat,
  • átépítik a hídfők lépcsőit,
  • új közvilágítást és változtatható színképű díszvilágítást,
  • kiváltják a hídon lévő közműveket,
  • restaurálják a kőoroszlánokat
  • visszaépítik a hiányzó műemléki elemeket.

BKK ifó

Várhatóan 2022 decemberében adják vissza a hídpályát a közúti forgalomnak, a gyalogos járdák azonban a felújítás 2023-as befejezéséig munkaterületek maradnak.

Az építkezés kiszolgálására a pesti és a budai oldalon is egy-egy toronydarut használ a kivitelező a felújítás során, a helyszínre érkező alapanyagokat, valamint hídelemeket ugyanis ezekkel mozgatja. A pesti oldalon május közepén vetették be az alapozáshoz a cölöpözőgépet, június 8-án és 9-én pedig felállították és összeszerelték a 12 tonna teherbírású toronydarut.

A budai oldalra szerda éjszaka érkezik meg a cölöpöző, amely – az összeszerelés előtt – több mint 19 méter hosszú, és csak külön engedéllyel, fokozott óvintézkedések mellett juthat el a Lánchídhoz. A gép szállítása miatt június 16-án, szerda este előreláthatólag 22 órától másnap reggel 6 óráig lezárják a Budai alsó rakpartot a Halász utca és a Döbrentei tér között, majd az elszállítás idején – péntek este 22 órától reggel hatig – ismét forgalomzárásra kell számítani az útszakaszon. A budai oldali toronydarut várhatóan július elején állítják fel a helyszínen.

Az átépítés ideje alatt érmes fogyelni a BKK oldalát, hiszen a Lánchíd felújítása változást hoz a fővárosban közlekedők életébe, a részletekről a BKK folyamatosan tájékoztatást ad.

Minden amit a témáról tudni érdemes itt.

Lánchíd

 

 

 

Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.