Lakat alatt az asszonyverő drogos – Kultúránk része az asszonyverés?

Személyi szabadság megsértése és más bűncselekmények elkövetésével gyanúsítják azt a  salgótarjáni rendőrök a 42 éves karancslapujtői férfit, akit a hétvégén el fogtak. a férfi többször is kínozta, megverte élettársát. Az asszonyverés valóban hozzátartozna az identitásunkhoz? 

Ököllel bírta maradásra az asszonyt

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság adja hírül a Police.hu személyi szabadság megsértése, súlyos testi sértés bűntett kísérlete, valamint egyedi azonosító jellel visszaélés és kábítószer birtoklás vétség megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást B. Attila 42 éves karancslapujtői lakos ellen.

A jelenlegi adatok alapján a 42 éves férfi a lakásán nőismerősét 2018 májusától, júniusáig  több alkalommal megverte  majd megfenyegette, hogy amennyiben elhagyja, bosszút áll nem csak rajta, de a családján is.

A férfit a rendőrök 2018. június 28-án a délutánia Karancslapujtőn elfogták, ahol házkutatást tartottak, melynek során több, kábítószer fogyasztásához használatos tárgyat, valamint bruttó 27,6 gramm súlyú, alumínium pakettbe csomagolt kábítószergyanús anyagot találtak  és foglaltak le.

A lefoglalt fehér színű por kábítószer gyorsteszt vizsgálata methadon típusú kábítószer jelenlétét mutatta ki.

A férfi ház előtt parkoló gépjárművének átvizsgálásakor  kiderült, hogy arra a férfi a valódi helyett egy másik – ugyanolyan típusú – személygépkocsira kiadott rendszámot szerelt fel.

A rendőrök a férfit a előállították, gyanúsítottként kihallgatták és őrizetbe vették.

Asszonyverés ostorral magyar módra

Magyarország az Isztambuli -a nők védelmében született – Egyezményhez aláíróként 2014. március 14-én csatlakozott, az egyezmény ratifikálására azonban még nem került sor, az erre vonatkozó ellenzéki kezdeményezést (H/2390) 2015 márciusában az Országgyűlés elutasította. Míg a nőszervezetek az egyezmény ratifikálását sürgetik, az Európa Tanács Bizottságának legfrissebb (2015) tanulmánya szerint Magyarország több szempontból sem teljesítette az egyezményben fogalatakat:

 a rendőrök nem kapnak külön rendszeres
szakmai képzést arról, hogyan járjanak el
a nők ellen irányuló erőszak esetén;
 nincs olyan intézményrendszer, mely
megfelelő segítséget nyújtana az erőszak
áldozataivá vált nőknek;
 nincs szakértők által bonyolított intervenciós
program az  erőszakot elkövető férfiaknak.

Azokat az országokat ahol olyan társadalmi közöny övezi a nők és család elleni erőszakot mint nálunk, szokták fundamentalistának is nevezni.

Az érem másik oldala

Láthatóvá váltak a bántalmazott férfiak – A bántalmazott férfiak minden fiókból kilógnak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük