Lakat kerülhet a Honvédkórházra?

Szinte mindenki felfigyelt a nyár negatív szenzációjára, a botrányra, ami a Honvédkórház sürgősségi osztályának összeomlásához vezetett. A vészharang Zacher Gábor osztályvezető felmondása volt. Lássunk végre tisztán, ez a helyzet nem az egészségügyről szól, az csak elszenvedője.

Vihar előtti csend

Arról most ne beszéljünk, hogy alig néhány héttel búcsújának “könnyes” bejelentése előtt még a fődoktor is szétnyilatkozta magát, hogy

“nincs itt kérem semmi látni való, haladjunk tovább!”,

azaz minden rendben és csak a sajtó kelti a pánikot.

Hogy a két állítás, az előbbi és a között, amiről felmondásával kapcsolatban beszélt, azaz, hogy ellehetetlenült a színvonalas szakmai munka, mi történhetett, az nem tartozik ránk. Mindenesetre megjegyezve, hogy maga is bűnös történtekben, becsüljük meg, hogy ha későn is, de Zacher doktor – ellentétben a több fidesznyikkal – legalább a homlokára csapott és lemondott.

Most egy ideje csend van a kórház körül, de informátorunk szerint ez csak a látszat. Az agyonhajszolt orvosok, akiket köteleztek szakmájuktól függetlenül, hogy ügyeljenek a sürgősségin, lassan szintén felőrlődnek. Arról nem is beszélve, hogy pl. kiváló fül-orr-gégészek kezelnek a legkisebb szakértelem nélkül is mondjuk fekélyes lábakat, miközben a saját osztályukon  várnak rájuk az ellátatlan betegek. Ugyan így vannak a kardiológia orvosai is, és a sort hosszan folytathatnánk. Amikor elszörnyedve azt mondtuk forrásunknak,

“így akár meg is halhat valaki”

rezignáltan csak ennyit válaszolt

“minek ez a jövő idő? – mondjátok csak nyugodtan múlt időben”.

NER-lovagok harca a beruházási pénzekért

Értetlenkedve kérdeztük, hogy kinek lehet célja egy kórház szétverése, mire azt a választ kaptuk, hogy ne legyünk gyerekesek! A harc két szabadcsapat NER-lovag csoport között nem a kórházért folyik, az csak a pántlika a pénzen és annyira sem érdekli egyik felet sem, mi lesz a betegekkel, mint galambpiszok a szélvédőn.  Őket a július 30-án az Egészséges Budapest Programra bejelentett 700 milliárdos fejélesztési pénz lenyúlása érdekli, semmi más és eszükben sincs megegyezni, mind a két csoport a teljes összegre hajt, kevesebbel nem éri be.

Csak a nóta vége nehogy az legyen, hogy végül addig-addig kopik a személyzet létszáma, amíg már nem lesz az a sunyi trükk, amivel legalább látványértékben pótolni lehetne őket, mert  akkor – ne adj isten – jöhet a címben megjósolt lakat.

Előzmény 

Zacher Gábor kitálal

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük