Lakatos Márk: „azok, akik a turistákból éltek, meghaltak, akik a magyarokból, azokat most véreztetik ki”

Feladta a küzdelmet, végleg bezárt Lakatos Márk étterme, a Lakatos Műhely. A koronavírus-járvány már az első hullámban megroppantotta az öt éve üzemelő helyet.

“Visszatérek” – ígéri

“Egész egyszerűen bezárt, mármint maga a Belvárosi Piac, ami helyet adott az étkezdéjének. Az ottani vezetőség azt a nem éppen túlzó kérésemet is elutasította, hogy a Hold utcai piac légkondit és fűtést kapjon. Emellett a Covid idején semmilyen szolidaritást nem mutattak a bérlőkkel szemben”

– mondta Lakatos Márk Indexnek.

Az V. kerületi önkormányzat januárban döntött úgy, hogy nem üzemelteti tovább az épületet. A helyzetről a volt étteremtulajdonos úgy vélekedett:

“Vérlázítónak tartom, hogy amíg a kaszinók nyitva vannak, az Ikeában hömpölyögnek az emberek, 4-5 fős asztalokkal rendelkező éttermeket kényszerítenek bezárásra. Azok, akik a turistákból éltek, meghaltak, akik a magyarokból, azokat most véreztetik ki. Nem mellesleg a divatiparnak most osztanak szét 15 milliárdot, így felmerül a kérdés, a turizmust-vendéglátást miért büntetik, vagy miért csak egyeseket kedvezményeznek?”

Kollégáktól rendel….

A stylist most annyit tud tenni, hogy a még működő éttermektől rendel, ezzel segítve őket. Ha pedig házi finomságokra vágyik, akkor ő maga áll neki főzni, amit videón is megmutat, az ételt pedig barátaival eszi meg az otthonában. Az interjú végén azért elárulta, hogy ha visszaáll az élet, akkor új éttermet indít majd.

tüntetés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük