Lakner Zoltán: A fene se akarja meggyőzni Novák Katalint…..

Pontban egy héttel a Budapest Pride felvonulás előtt Novák Katalin szájába adta a regnáló kormány véleményét a témában. A család- és ifjúságügyért felelős államtitkár átlagfideszesekre szabott érvelésében bátorságra buzdít: legyen nyugodtan mindenki homofób, mert “szabad bátran beszélni nyilvánvaló kérdésekről”.

Kormányzati népnevelés?

Az irányelv:

“családhoz kell egy nő és egy férfi, és pont elég hozzá egy nő és egy férfi”

Lakner Zoltán politológus közösségi oldalán szólt hozzá a kinyilatkoztatáshoz:

“A fene se akarja meggyőzni Novák Katalint, se, de azért pár dolgot érdemes tisztázni, mert a keresztény állam rendszeresen támadni fogja a melegeket. Is. Novák államtitkár ilyeneket mondott tegnap Kaposváron a református templomban:

“amikor az élet továbbadásának szentségéről, a férfi és nő házasságban betöltött szerepéről, hagyományos férfi és női szerepekről beszélünk, a nyilvánosan szereplők óvatosan fogalmaznak, mert félnek attól, hogy a homofóbia vádjával illetik őket, akkor is, ha a legegyértelműbb összefüggéseket mondják ki”

Szerintem Novák nem homofób.

Mindösszesen egy pontosan ugyanolyan pártfunkci, amilyen Németh Szilárd, csak nem birkafejet eszik élő adásban, hanem több nyelven beszél folyékonyan. De ettől még ugyanazt a politikát szolgálja ki hétköznapokon, valamint vasár- és ünnepnapokon, lásd a holland kereszténydemokratáknak írt, az ő nevére vetetett Révai József stílusában fogant levelet.

Ha ezt tisztáztuk, akkor mehetünk tovább a logikai ellentmondásokra, tudniillik, hogy az élet továbbadásának szentsége mondja Novák, aztán meg az jön:

“ha meleg párok örökbe fogadási jogáról van szó, megtorpanni látszik a logika”.

A logika tényleg megtorpant,

mert ugye az örökbefogadásnál az van, hogy az élet továbbadásának szentségét követően a gyerek elveszti a szüleit, aminek ezer oka lehet, ezért jönnek az örökbefogadók, ha jöhetnek. Novák:

“az, hogy egy nőnek legyen gyereke, emberi jogként jelenik meg, valójában a gyereknek van joga ahhoz, hogy legyen édesanyja és édesapja”.

De hát ebben az esetben ugyebár nincs. És akkor most bele lehet menni abba, hogy a gyereknek mire van szüksége elsősorban, még az is elképzelhető, hogy arra, szeressék. Nem tudom, ez belefér-e z állami keresztény értékrendbe? És akkor most ennek a szociológiai, például a társadalmi mobilitás esélyeivel összefüggő részébe bele se mentem.

Ámde, következő kör:

“Nem szabad elfeledkeznünk a többségről, amelynek értékei és a gyerekvállalás mellett határozottan ki kell állni; a családhoz kell egy nő és egy férfi, és pont elég hozzá egy nő és egy férfi (…) vannak fenyegető jelek, amelyek próbálják megbontani a család szentségét (…) egy maroknyi kisebbség jogaiért harcolnak egyesek, elfeledkezünk a többségről”.

Ez az érvelés mindig abból indul ki, hogy valakik valamit el akarnak venni. Pedig senki sem vitatja el Nováktól és a vele egyetértőktől, hogy úgy éljenek családként, ahogyan ők helyesnek látják, hanem ők vitatják el másoktól a lehetőséget, hogy az övéktől eltérő mintákat hozzanak létre. Vagyis valószínűleg tudják, hogy vannak eltérő minták (nem csak szivárványcsaládok, de jóval nagyobb számban egyszülős családok, mozaikcsaládok, hm?), de ezeket nem csupán az állami politikai szintjén, hanem ezzel összefüggésben morálisan is megkülönböztetik, alacsonyabb rendűnek állítják be, ezzel létező és leendő családok, személyek identitását értékelik le, vele együtt az emberi méltóságukat is. Ez például tényleg nagy különbség a hozzáállásban. Amúgy a kisebbségek jogáért fellépők nem feledkeznek meg a többségről, hiszen naponta jön egy államtitkár vagy propagandista, hogy beleverje az orrukat, holott nem elvenni akarnak a többségtől, hanem jogokból, családi ellátások esetében támogatásokból részesedni szeretnének.

Végül, a kedvencem,

az MTI tudósítása szerint

“az államtitkár a tiszta vízhez hasonlította a családot: bár az üdítőitalokat sokat reklámozzák, a vizet e nélkül is minden gyerek szereti.”

Okés, akkor ezek szerint mégsem úgy terjed a melegség, hogy a tévében, a színházban és a melegfelvonulás sokan látják és ettől “olyanok” lesznek. Ez tök megnyugtató.”

Vigyázat! Novák Katalin kukkolhat a hálószobában és ítélkezik – A homofób államtitkár kirohanása

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük