Connect with us

Kerítésen innen

Lakner Zoltán: Rogánnak nem csak Magyar Pétertől, de Orbán Viktortól is tartania kell

A BL-döntő hatása Rogán- és Szijjártó Fidesz-tótumfaktumaira
Megosztás

Rogán Antal propagandaminiszteri státuszban eltartott közszolgáról azt képzelhetné az ember, hogy támadhatatlan, hiszen olyan régen és annyira mélyen beágyazódott a Fidesz-gépezetbe, hogy amiről Ő nem tud, az szinte nincs is. Arról nincs információ, hogy a John Edgar Hoover-i –FBI és BOI-igazgató– metódust követi-e, aki mindenkiről dossziékban gyűjtött kompromittáló adatokat, hogy a kellő időben elővegye, de az biztosnak tűnik, hogy alkalma lett volna rá.

Nyűg, vagy….?

Rogán Antalnak nem csak Magyar Pétertől, de Orbán Viktortól is tartania kell. Ha a választáson gyengébben szerepel a Fidesz, mint az elmúlt választásokon, annak lehetnek személyi következményei

-véli Lakner Zoltán politológus a Szabad Európa „Elemző” című podcastjában. Február 2-a óta -a kegyelmi botrány nyilvánosságra kerülésétől- az eddig rendíthetetlennek tűnő Orbán Viktor és a Fidesz nevű formáció elveszítette a kommunikáció irányítását, a szavazói jelentős részét és ez a szokatlan helyzet összezavarta a felső vezetést.

Már a Megafon sem a régi….

Rogán Antalnak és a milliárdokért fenntartott csapata a közösségi médiában sem remekelnek, pedig a Megafon-skacok folyamatosan képzik az utánpótlást és bedobnak apait-anyait, de úgy tűnik: lejárt lemezt pörgetnek.

„Június 9-e sorsdöntő lesz Rogán Antal számára, hiszen lesz mihez mérni a választási eredményeket. 2004 óta minden EP-választáson több mint ötven százalékot szerzett a Fidesz, ráadásul 2019-ben megnyerte az önkormányzati választásokat összességében. A kérdés az, hogy ehhez képest mi lesz majd júniusban”

– véli Lakner Zoltán.

Egy biztos, Rogán abszolút nem leválthatatlan. Erre jó példa a 2006-os választási kampány, amit a propagandaminiszter nagyon elrontott. Meg is lett a következménye, sok évébe telt, hogy 2015-ben visszakerült a pártelitbe és a kormányba.

„A Fidesznek egy politikusa és több arca van. Nos, Rogán még az utóbbi sem, hiszen ő a háttérben meghúzódva végzi a munkáját. Persze a kegyelmi botrány után a Fidesznek és Orbán Viktornak is mérlegelnie kell, hogy a párt kibír-e még egy komoly politikusának elvesztését Novák Katalin és Varga Judit után, illetve van-e megfelelő ember, akit a helyére lehet állítani”

– tette hozzá a politológus.

További részletek:

húsvét

Szerző