Ikertestvérére életére támadt egy férfi Gödön, méghozzá az annak tulajdonában lévő láncfűrésszel. Állítása szerint különös hangok parancsának engedelmeskedett – derül ki a Pest Megyei Főügyészség közleményéből.


Elképesztő!

A férfi időnként ikertestvére építőipari vállalkozásában dolgozott alkalmi munkásként. Így volt ez az elmúlt év szeptemberében is Gödön. A munka során egyszer csak váratlanul és főleg indokolatlanul arra kérte testvérét, hogy indítsa be a láncfűrészt:

“A férfi ennek semmi okát nem látta, nem teljesítette a vádlott kérését. A vádlott erre maga indította be a láncfűrészt, majd azt maga előtt tartva azonnal a testvére felé indult. Miután a sértett közelébe ért, a fűrésznek teljes gázt adott, majd a láncfűrésszel szemmagasságban, nagy lendülettel a sértett felé suhintott. A sértett hátrált, elbotlott és elesett. Közben a fűrész a karját és a hátát elérte és megsebezte. A sértett lábra állt, majd mindkét kezével – melyeken vastag munkavédelmi kesztyű volt – megragadta a láncfűrészt. A dulakodás közben a sértett megkérdezte a vádlottól, hogy mit akar, mit csinál, mire a vádlott azt felelte, hogy „ők mondták, hogy téged meg kell ölni!”

A megtámadottnak sikerült olyan testhelyzetbe kerülnie, hogy elérte a láncfűrészen a féket, annak alkalmazása után a gép akadozni kezdett, ezt a pillanatnyi előnyt kihasználva sikerült elfutnia. Az ikertestvére azonban nem hagyta annyiban a dolgot, kezében a láncfűrésszel üldözőbe vette a a menekülő férfit. később abba maradt az üldözés és a támadó visszatért az építkezésre, ahol elfogták az időközben riasztott rendőrök.


A sértett  könnyebb sérülésekkel úszta meg a támadást, amiben komoly szerepet játszott, hogy aktívan védekezett.

 

A Pest Megyei Főügyészség emberölés bűntettének kísérletével vádolja a férfit. Az ügyészség kényszergyógykezelés elrendelésére tett indítványt a vádlottal szemben, aki elfogását követően letartóztatásba került, jelenleg előzetes kényszergyógykezelés alatt áll – fejeződik be a hivatalos közlemény.

Közel sem minden családirtó igazoltan elmebeteg. Vannak, akik egyszerűen dühből, mások pusztán anyagi érdekből ölnek.

 

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét