Lánchídra, magyar! – Will Smith példája ragadós, az eddigiek megúszták, de….

Will Smith kihívása egy nap leforgása alatt követőket vonzott! Aki  Helyi Vagány Csávónak, HVCS-nek érzi magát, fejben, vagy ténylegesen nekiindul a Lánchíd megmászásának, ami azon túl, hogy illegális, életveszélyes.

Nagyon örülünk, hogy jól szórakozott Mr. Smith….

Nemcsak a magyar sajtót, de az egész világot bejárta a Budapesten forgató Will Smith videója, az instagramos kihívásban felmászott a Lánchíd tetejére táncolni.

Huber Szebasztián, a Budapest Közút kommunikációs vezetője  az Index kérdésére elmondta, hogy az országimázs-építő ötlethez Will Smith semmilyen engedélyt nem kért, ami azért értelmetlen, mert a stáb simán megkapta volna a szükséges papírokat, főleg a forgalom nélküli hajnali órákra.

A példa ragadós

A sztárnak mára se híre, se hamva, de az extrém próba ötlete megragadt a hazai fejekben. Szombaton hiába állt minden pillérnél 1-1 rendőr, hogy elvegye a kedvet, többen felmásztak a hídra. A 444.hu olvasója lefényképezte a srácokat, akik számszakilag 7-en másztak egyszerre a világhír felé.

lanchis
fotó: 444.hu olvasója, Kata

Veszélyek

A végzetes, hogy leesik a próbálkozó és szörnyet ha. De van más is! Mi van azzal, akire esetleg ráesik? Vagy ha leejt valamit a kezéből és az eltalálja az arra kolbászoló vétlent? Vagy azokkal, akik vezetés közben ámulnak el a próbálkozáson és közben nekimennek az előttük haladónak?

https://youtu.be/PJKIjuedXSg

Mi a teendő, ha legálisan akar valaki felmászni??

A Lánchídra feljutáshoz a következő eljárást kell követni:

  • engedélyt kell kérni a fővárostól és a Budapest Közút Zrt.-től;
  • gondoskodni kell hivatalos biztosító személyzetről;
  • a meglévő engedélyek birtokában Fazekas János, a hídmester felkíséri a  szerencsés szerencsétlent.

Mielőtt azonban felvinné őket a hídon, telefonon jelzi az akciót a megfelelő szerveknél, szólnia kell például a mentőknek, a rendőrségnek, tűzoltóknak, vízi rendészetnek is. Hiszen mit lát az egyszeri autós? Hogy többen másznak fel a hídra. És mit csinál ilyenkor? Lefotózza, és aztán felhívja a hivatalos szervek egyikét, hogy őrült öngyilkosjelölteket látott. A vonal túloldalán viszont elvileg ilyenkor már tudják, miről is van szó. (index.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük