Lánczi András: Karácsony Gergely jogi értelemben feloldozott, így elmondhatom.... - Városi Kurír

Sorting by

×

Lánczi András: Karácsony Gergely jogi értelemben feloldozott, így elmondhatom….

Karácsony Gergely hetek óta céltáblája szinte minden kormányhoz köthető megszólalónak. Hiába kutakodtak azonban a múltjában-jelenében, nem sikerült jól csámcsogható, zaftos magán- vagy közéleti balhéra bukkanniuk, pedig biztosan bevetettek mindent, így maradt az idegennyelv ismeretének hiányossága.

Hirdetés

Beszállt ex oktató is….

A főpolgármester-miniszterelnökjelölt közösségi oldalán a napokban válaszolt megszólíttatása okán az őt ért vádpótlékra, bevallotta, hogy nem járt bölcsibe és hasonló renitens dolgairól is írt.

Többek között megjegyezte:

Aztán tanítani kezdtem az egyetemen, látom, gondot okoz annak feldolgozása, hogy miként lehettem ilyen fiatalon adjunktus, hát nem is tudom, talán kérdezzék meg az általam egyébként sokra tartott Lánczi Andrást, aki kinevezett. Küldjek telefonszámot, vagy megvan?

Erre a mondatára Lánczi András, a Budapesti Corvinus Egyetem rektora, a Századvég Alapítvány elnöke a Mandineren az alábbiakat válaszolta:

“Karácsony Gergely jogi értelemben feloldozott, így elmondhatom a puszta tényeket az ő Corvinus Egyetemen töltött éveiről

(…) Karácsony Gergely pontosan annyi támogatást és bizalmat kapott, mint bármilyen más fiatal és – valljuk meg – alulfizetett oktató.

2004-ben én vettem fel az egyetem Politikatudományi Tanszékére azzal az ígérettel, hogy megoldja a módszertani képzési feladatainkat. Ekkor már PhD hallgató volt az egyetem Szociológia Tanszékén. Minden arra utalt, hogy tudományos pályára készül, ebbe beleillett a Mediánnál töltött gyakorlati tevékenysége, a Norvég Alapban végzett kutatói munkája.

2012-ben lejárt az a nyolc év, amit az akkori törvény előírt, miszerint csak az alkalmazható egyetemen, aki maximum ennyi idő alatt megszerzi a doktori címet. Ő viszont ezt nem teljesítette, ezért 2012-ben személyesen közöltem vele, hogy emiatt az egyetemi állását meg kell szüntetnem.

Mivel továbbra is azt állította, hogy a doktori dolgozatának már nincs sok híja, azt ajánlottam fel neki nagyvonalúan, hogy menjen el fizetés nélküli szabadságra és nyújtsa be a doktoriját.

Két további év alatt erre nem került sor, ekkor jogilag is megszüntettük a munkaviszonyát.”

Másként fogalmazva, az egyetem minden támogatást megadott neki, de ezzel a lehetőséggel ő nem tudott élni

Úgy távozott az egyetemről, mint aki képtelen az elvárt teljesítményeket elérni.”

 

karácsony

Hirdetés
átver

4 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.