Lánczi András volt a hunyó? - Jogszerűtlenül alkalmazta Karácsony Gergelyt a Corvinus az Oktatási Hivatal szerint - Reagált az érintett! - Városi Kurír

Sorting by

×

Lánczi András volt a hunyó? – Jogszerűtlenül alkalmazta Karácsony Gergelyt a Corvinus az Oktatási Hivatal szerint – Reagált az érintett!

“2004-ben én vettem fel az egyetem Politikatudományi Tanszékére azzal az ígérettel, hogy megoldja a módszertani képzési feladatainkat. Ekkor már PhD hallgató volt az egyetem Szociológia Tanszékén” – nyilatkozta Lánczi András,  a Budapesti Corvinus Egyetem rektora, a Századvég Alapítvány elnöke a Mandineren. Az oktatási Hivatal mostanra derítette, ki, hogy “jogtalan” volt az alkalmazása.

Hirdetés

Lánczi bebukta?

Jogszerűtlenül alkalmazta tanársegédként és adjunktusként a Budapesti Corvinus Egyetem Karácsony Gergelyt

– a Magyar Nemzet információja szerint erre az eredményre jutott az Oktatási Hivatal vizsgálata. Az eljárásban harminckét oktató foglalkoztatását tekintték át, és csupán a jelenlegi főpolgármester esetében találtak szabálytalanságokat, hiányzott az előírt legalább egy C típusú nyelvvizsgája, és nem kezdte meg a doktorjelölti jogviszonyt sem.

Az intézmény szabályzata szerint a kinevezési feltételek között rögzíteni kellett volna,

hogy Karácsony három éven belül létesítsen doktorjelölti jogviszonyt, ellenkező esetben felmentik állásából. Ez azonban a határidőig nem történt meg, és később, 2014. augusztus 31-én Karácsony maga kezdeményezte a jogviszonya közös megegyezéssel történő megszüntetését – írja a kormánypárti lap, amely

„a baloldali elkötelezettségéről ismert” akkori rektor, Mészáros Tamás felelősségét veti fel az ügyben,

noha

Karácsonyt a jelenlegi rektor, a fideszes kötődésű Lánczi András vette fel az általa vezetett Politikatudományi Tanszékre, hogy megoldja a módszertani képzési feladatokat.

Karácsony Gergely reagált:

“Látom, csatasorba állították a közigazgatást, hogy legyen muníció az ellenem folytatott lejáratáshoz, legyen mire elkölteni azt a napi 1,5 milliót.

Egyet sajnálok, hogy a nagy lejárató akciójukkal, aminek én vagyok a célpontja, egyetemet, oktatókat, tanárokat vegzálnak, akiknek semmi közük ahhoz, hogy Orbánék tőlem féltik – helyesen – a hatalmukat.

Legyen hát világos: büszke vagyok arra a közel 10 évre, amelyet oktatóként töltöttem a Corvinuson, büszke vagyok a tanítványaimra, büszke vagyok a közösen végzett tudományos munkára. És ezt holmi Fidesz-lakájok soha nem fogják tudni elvenni tőlem.”

Gábor György vallásfilozófus véleménye Lánci fent idézett kinyilatkoztatásáról:

Egy tanár, legyen az oktatás bármely szintjén, nem teheti meg, hogy kibeszéli tanítványát a nagy nyilvánosság előtt, s kiváltképp nem használhatja fel politikai célokra az információkat, bármik legyenek is azok.

Szöges ellentétben azzal, amit most Lánczi rektor művelt. Ahogy a gyóntatófülkében elhangzottak is titkot képeznek, az orvosi rendelőben, vagy az ügyvédi irodában mondottak is, ugyanígy az oktatási intézményekben történtek sem válhatnak közüggyé, s főként nem ócska politikai célból.

Vicces lesz, ugye,

ha az orvos a pácienséről megtudja, hogy neki nem tetsző politikai pártnak dolgozik, azonmód publikálja valamelyik napilapban betegének minden baját, töviről hegyire, aprólékosan taglalva a legszenzitívebb részleteket. Vagy ugyanezt teszi majd az ügyvéd. Vagy a tanár, aki elmondja, hogy

 • a Gyurcsány gyerek olyan szarul szolmizált, hogy berepedt tőle a füle;
 • hogy Dobrev politechnikából rémes volt, szabás-varráson főzős kötényke helyett tizenhat személyes katonai sátrat hozott össze;
 • hogy Németh Szilárdka még tizenhét évesen is az ujjain adott össze, s a kettő meg kettő mindig nyolc volt nála;
 • hogy Deutsch Tamás csak azért ment át a vizsgáin, mert odaszóltak a tanszékre, hogy ő lesz a sportminiszter, pedig lófaszt sem tudott a római jogból;
 • hogy a Hiller is hiába jön a latinjával, sokszor rosszul deklinált;
 • hogy a Varga Judit csak azért ment át nemzetközi jogból, mert semmit sem tudott ugyan, de a professzor foci rajongó volt, s elkápráztatta őt a hallgató hölgy a dekázó képességével.

És ha eddig nem, hát most fogalmat alkothatunk arról, milyen rektorok és milyen kuratóriumok várhatók a jövőben,

miután a Fidesz az ország majd’ minden egyetemét saját alapítványaiba mentette át. Szerintem Lánczi már szervezi az egyetemén a besúgó- és jelentő hálózatát, hogy azokra is ráláthasson, akik megúszták Lánczi rektor óráit.

Kapcsolódó

Lánczi András volt a hunyó? - Jogszerűtlenül alkalmazta Karácsony Gergelyt a Corvinus az Oktatási Hivatal szerint...
illusztráció: V.K.
Hirdetés
átver

2 hozzászólás

 • Visszajelzés: Meddig tart a nemzeti hülyének nézés és álságosság? - Városi Kurír

 • 2021.09.12 - 11:56
  Közvetlen hivatkozás

  Szép, új világ, már lassan 12 éve nyögjük. Az én legnagyobb bajom ezzel a rendszerrel az, ahogy a szegényekkel bánik. Az orbánisták által oly sokat magasztalt rezsicsökkentés például mélyen igazságtalan. Azok haszna a legnagyobb belőle, akiknek kastélya, uszodája, több villája van. A válság előtt, de még a sokat szidott Bajnai alatt is jövedelem, a lakásban lakók száma és fogyasztás alapján lehetett igényelni gázártámogatást. Szerintem az jóval igazságosabb volt. Miért kellene támogatni azt, aki havi egy millát keres, például? A Fidesz erodálása nálam egyébként már a Joszip Tot, Kaya Ibrahim ügynél elkezdődött. Meg az Ezüsthajónál. Ha jól emlékszem, mikor Medgyessy kormányra került, tavasszal, már az éves költségvetés 80 %-a körül le volt kötve, el volt költve. Utána még rászervezték a szerintem talonban tartott kismama ügyet, nem csoda, hogy majdnem bedőlt a gazdaság, és aztán jött a válság… Sajnos, sokan már ezekre nem emlékeznek, vagy nem akarnak emlékezni. Szelektív memória…

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.