Lángol egy raktár a Soroksári úton

Tűzoltók egy Soroksári úti ezer négyzetméter alapterületű, ötszintes, faszerkezetű raktárépületet – amely korábban malom volt – oltanak. Teljes terjedelmében ég. Tombol a tűz. 

A Fővárosi Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője

arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a tűzoltók nagy erőkkel oltják a tüzet, összesen 45 tűzoltó 13 gépjárművel vonult ki az égő házhoz. Nincs információ személyi sérülésről, viszont  a katasztrófavédelem később azt közölte az MTI-vel, hogy lezárták a Soroksári út IX. kerületi szakaszának egy sávját a Dandár utca közelében, az oltás munkálatai miatt.

https://www.facebook.com/istvan.kerekes/videos/10204489749521866/

Eloltották a tüzet a IX. kerületi raktárban

A tűzoltók szerda délelőtt eloltották a tüzet a főváros IX. kerületében, a Soroksári útnál, a Dandár utcában álló raktárban.

Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-nek elmondta, az ötemeletes épület legalsó szintjén élelmiszerraktár volt.

Jelenleg három vízsugárral az utómunkálatok zajlanak, az izzást próbálják elfojtani. Az épületbe nem lehet bejutni, csak kívülről dolgozhatnak a szakemberek – közölte nem sokkal délelőtt 11 óra előtt a szóvivő.

Elmondta azt is, feloldották a Soroksári út egyik sávjának lezárását, a Dandár utcában viszont még mindig nem lehet közlekedni.

Kisdi Máté tájékoztatása szerint nincs információ sérültről.

Életveszélyessé vált az épület

A statikai vizsgálat szerint életveszélyessé vált az a raktárépület, amelyik szerda reggel gyulladt ki a főváros IX. kerületében, a Dandár utcában – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) a honlapján.

A szakemberek azt is megállapították, hogy a közvetlen összedőlés veszélye nem fenyegeti az ötemeletes raktárt, de az épületen belüli szintek és a faszerkezetek leszakadtak.

A lángok megfékezése után már a beizzások, parázslások megszüntetésén dolgoznak a tűzoltók – írták.

A oltás idején szünetelt az áramszolgáltatás a környéken, de a szomszédos épületekben már visszakapcsolták az áramot.

A Dandár utcában még nem lehet közlekedni – közölte az OKF.

(Forrás: MTI, 444)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük