Lángolt egy beteg a debreceni pszichiátrián

Az utóbbi időben megsokszorozódott  a súlyos sérüléssel, nem egyszer halállal végzőfő tüzesetek száma. Csütörtökön egy újabb tűzről számolt be a Civis.hu

Gyújtogatás, vagy baleset?

Égési sérüléseket szenvedett egy páciens a Kenézy Gyula Egyetemi Kórház pszichiátriai osztályán január 13-án este a Cívishír információi szerint. Úgy tudjuk, a beteg haja, hálóinge és ágyneműje lángra lobbant, a tüzet zuhannyal oltották el.

Az esettel kapcsolatban kerestük a Debreceni Egyetem sajtóirodáját. Írásban annyit közöltek, folyamatban lévő rendőrségi eljárásról nem nyilatkozhatnak. Így nem tudtuk meg, hogyan keletkezett a tűz, vagy hogy milyen sérüléseket szenvedett a beteg. Nem tudjuk azt sem, elektromos zárlat okozott-e tüzet, netán maga a beteg idézte elő. A kórház házirendjében az olvasható, dohányozni a felnőtt pszichiátriai osztályon elhelyezett betegeknek csak a kijelölt, zárt helyen szabad. Elvileg elképzelhetetlen, hogy egy pszichiátriai kezelés alatt álló páciensnél tűzgyújtásra alkalmas eszköz (gyufa, öngyújtó) legyen. Úgy tudjuk, maguk az ápolók adnak tüzet a dohányos betegeknek.

Tűzoltó nem volt kint, de tűzvizsgálat indult…

A megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője, Papp-Kunkli Nóra január 14-én telefonon azt mondta, őket nem riasztották, tűzoltók nem vonultak a helyszínre.

Szerettük volna megtudni, milyen esetekben kell értesítenie a tűzoltóságot a kórház alkalmazottainak. Vagy azt, hogy minden kórteremben van-e füstjelző, vagy ha megég egy beteg, jelenteni kell-e azt a tűzoltóság felé. Hiába tettük fel kérdéseinket, egy nap elteltével nem érkezett rá írásbeli válasz, telefonon pedig a válaszadást visszautasították.

Nem hagyott minket nyugodni a dolog, ezért tovább érdeklődtünk: rendeltek-e ki tűzvizsgálót az ügyben? Bányai Judit helyettes szóvivő szerdán elárulta: már zajlik a tűzvizsgálat. Ez hivatalból induló hatósági eljárás, mely lefolytatására jogszabályban meghatározott esetekben a területileg illetékes katasztrófavédelmi igazgatóság jogosult.

Úgy tudjuk, a nőt egy debreceni klinikán ápolják, sérülése komolyabb ellátást igényel.

(Via: Civis.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük