Látogatási tilalom van, műtétek maradnak el az Idegtudományi Intézetben

Az Idegtudományi Intézet közösségi oldalán tett közzé az erről szóló tájékoztatást. Az intézetben múlt hét végén észleltek fertőzést, ezért felvételi zárlatot és látogatási tilalmat rendeltek el a Funkcionális Idegsebészeti Osztályon és a Neuroonkológiai Osztályon, valamint látogatási tilalmat a Neurológiai Osztályunk egyik emeletén.

Elmarad a hétre tervezett

műtéte az Amerikai úti idegsebészetként ismert Országos Klinikai Idegtudományi Intézetben, a Funkcionális Idegsebészeten – erről értesítették az Index egyik olvasójának rokonát. A döntést szűkszavúan azzal indokolták, hogy

az osztály fertőzés miatt le van zárva, ezért nemcsak az övét, hanem mások operációját is halasztják, ismeretlen időpontra.

„VIGYÁZUNK BETEGEINKRE

Tisztelt Betegeink! Tisztelt Látogatóink!

Intézményi infekciókontroll protokollunknak megfelelően felvételi zárlatot és látogatási tilalmat rendeltünk el Funkcionális Idegsebészeti Osztályunkon és Neuroonkológiai Osztályunkon, valamint látogatási tilalmat rendeltünk el ezen osztályokon túl a Neurológiai Osztályunk egyik emeletén.

A múlt hét végén észlelt osztályos fertőzésről

a rutineljárásnak megfelelően tájékoztattuk a Nemzeti Népegészségügyi Központot, amelynél jelenleg is tart a mikrobiológiai vizsgálat. Ennek eredménye alapján oldjuk fel a következő napokban osztályaink zárlatát – amelyről Betegeinket és Látogatóinkat is tájékoztatjuk.

Országos Klinikai Idegtudományi Intézet”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük