Sorting by

×

Látta már a aktuális bankkivonatát? A pénzintézet sem rest, díjat emel!

A pénzintézetek is követik az emelkedő inflációt, több intézmény tavasszal minden díját emeli. Elszabadult az infláció, egyre látványosabb a banki költségek emelkedése – számolt be a 24.hu az azenpenzem.hu cikke nyomán. Mint írták, tavasszal több banknál is jelentős drágulás várható. Amíg alig romlott a pénzünk, kicsi volt az infláció, a bankok is szerény mértékben drágították szolgáltatásaikat. De ez most már nincs így.

Az OTP

az inflációra hivatkozva már ennek a hónapnak az elején emelt néhány díján. A Bázis havi díja március 1-jétől a korábbi 1088 forint helyett 1143 forint lett. Ezen egyébként lehet csökkenteni, ha az ügyfél a kivonatot sem postázva kéri, illetve rendszeresen érkezik számlájára legalább a minimálbér. Az amúgy meglehetősen versenyképes költségű Smart számlacsomaghoz például a kártya díja 4420 forintról 4645 forintra emelkedett.

A CIB

május elsejétől változtat számladíjain. Például az ECO havi díját 2438 forintról 2562 forintra emelik. A már nem nyitható online számlacsomag után havonta kedvezmény nélkül a mostani 1199 forint helyett 1260 forintot kérnek el. Az átutalások is drágulnak majd. Az sms üzenetek 68 forint helyett 71 forintba kerülnek. A szórásból persze a bankkártyák sem maradnak ki. Nem találtunk olyan díjat, amit ne emelnének. A változtatást a CIB is az inflációval indokolja.

A Budapest Bank

április 29-étől emeli díjait az infláció mértékével egyezően, 5,1 százalékkal. A drágulás mindenre kiterjed, a csomagbeállítási és kártyakibocsátási díjat azonban az online nyitott fizetési számlák, igényelt bankkártyák esetén az idén június végéig továbbra sem számítják fel.

A K&H

április elsejétől drágít. Számos díjat ők is az infláció mértékével növelnek. Emellett azonban a „működési feltételekre” hivatkozva néhány számlacsomag (okos plusz, deviza, prémium) havi díját extrán emelik. Például a devizaszámla havi díja így majdnem 13 százalékkal lesz magasabb. Változás lesz még, hogy a K&H április 25-én megszünteti a mobilbankon keresztül elérhető multibank szolgáltatást, de a díjemelés mellett akciózik is a bank.

A dráguló árak mellett vannak olyan bankok, ahol akciókkal próbálják az új ügyfeleket magukhoz csábítani. A Gránit és a Raiffeisen például számlanyitási akciót hirdetett.

Kapcsolódó

 

Látta már a aktuális bankkivonatát? A pénzintézet sem rest, díjat emel!

átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.