Lázadás Nagytarcsán – elzavarták a polgármestert

Rendkívüli ülésen, minősített többséggel oszlatta fel magát a képviselő-testület Nagytarcsán. Rimóczi Sándor Vilmos Fideszes polgármester a koronavírus miatti veszélyhelyzetben 200 millió forintot nem járványügyi megelőzésre költött, ezért lázadtak be a képviselők.  Úgy váltak meg a polgitól, hogy testületileg lemondtak és új választásokat írnak ki.

De miért rágtak be?

Nem teketóriáztak a képviselők a nagytarcsai polgármesterrel. Nagyon rossznéven vették tőle, hogy a rendkívüli járványügyi helyzetben, amikor a képviselő-testület nélkül dönthettek a polgármesterek a nagytarcsai vezető 200 millió forintról döntött megkérdőjelezhető okból és indokkal.

Maga felé hajlott a keze

A polgármestert többek közt azzal vádolták, hogy megemelte a saját cafeteria-juttatását, olyan céggel kötött szerződést járdafelújításra, mely a szerződéskötés pillanatában még nem létezett, hatályon kívül helyezte a szervezeti és működési szabályzatot, valamint módosított a Helyi Építési Szabályzatot.

“Szeptember 30-án, a szakadó esőben tartott közmeghallgatáson, utolsó kérdésként hangzott el egy lakostól, hogy nem gondolt-e még arra a testület, hogy feloszlassa önmagát. Bardócz Gábor független képviselő akkor azt ígérte, beviszi a következő ülésre a kérdést, és még ekkor öten jelezték, hogy támogatják a javaslatot. Ez meg is történt, október 12-én rendkívüli ülés keretében név szerinti szavazással, végül 4 fő igen szavazattal a testület feloszlatta magát, a polgármester nemmel szavazott.”(Átlátszó)

Vizsgálóbizottság

A függetlenekből álló képviselő-testület vizsgálóbizottságot állított fel, melyben arra jutottak, hogy 190 milliós extra kiadást eszközölt Rimóczi Sándor Vilmos polgármester, aki a Fidesz-KDNP színeiben 2010 óta vezeti  a települést. A képviselő-testület ugyan elfogadta a jelentést, ám abban nem értett egyet, hogy fegyelmi eljárás induljon a polgármester ellen. A megosztottság, és a feszültség egyre nőtt, így többen úgy vélték, tiszta lappal kell indulni.

Sorozatos törvénysértések

A Pest Megyei Kormányhivatal vezetője arról írt egy levélben, hogy a polgármester sorozatos törvénysértést követett el a veszélyhelyzet ideje alatt, amikor egymaga módosította a szervezeti és működési szabályzatot, a helyi építési szabályzatot és a költségvetési rendeletet., mivel ezek jogszabályok.

Ez történt Nagytarcsán.

Forrás

Időközi választások archívuma

 

Nagytarcsán

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük