Vírusgazdának nevezik a nulladik fertőzött személyt, azt, akitől a vírus kiindult. Lázár János dobogós helyen álló közszolga szájából hangzott el az állítás, hogy ő – Lázár maga – találta ki, hogy Hódmezővásárhelyen a közvilágítást modernizálni kell, méghozzá a Tiborcz tulajdonolta Elios-sal. 
[mnky_ads id=”10551"]


“Sikeres vállalkozócsalád”

„Tiborcz Istvánt még ismerem polgármester koromból, a mostani minőségével még nem illették, nem volt házas, semmi köze nem volt a leendő családjához vagy a feleségéhez. Már akkor is köztiszteletben álló, sikeres vállalkozócsalád volt, és közösen találtuk ki, hogyan fogjuk Hódmezővásárhelyen a közvilágítást modernizálni, ami nagyon jó program volt

– dicsekedett novemberben személyes közbenjárásával Lázár János.
[m[mnky_ads id=”10552"]r>

Az OLAF “különvéleménye”

A 2014-ig Lázár János vezette településen elnyert pályázat volt első és mind közül a legdrágább: 940 millió forintba került. Egyúttal belépőt is jelentett a piacra a tapasztalattal nem rendelkező cégnek. A vásárhelyi beruházás után az Elios sorra nyerte a pályázatokat, például Dunaújvárosban, Szekszárdon és Szolnokon is ők korszerűsítették a közvilágítást.

A közelgő polgármester-választáson induló Márki-Zay Péter szerint nem megfelelően költötték az adófizetők pénzét.

„Ez volt a legelső, és az összes későbbi közbeszerzésben olyan feltételeket támasztottak, amelyeknek csak Tiborcz István cége tudott megfelelni. Itt, Hódmezővásárhelyen nem voltak ilyen finnyásak, megelégedtek bárkivel, olyan céggel is, amely előtte soha nem foglalkozott közvilágítással, amelynek nem volt számottevő árbevétele, amelynek a tanácsadója ugyanaz volt, mint az önkormányzat tanácsadó cége. Úgy gondolom, hogy a polgárok pénzét ismét teljesen felelőtlenül herdálta el a város”

Lázári reakció

„Hódmezővásárhelyen most kérdeztem meg a város jegyzőjét, hogy mi a véleménye a vizsgálatról, (…) korrekt választ adtak, amelyet az OLAF is elfogadott”

Megnyugtató, hogy az ország dobogós helyen székelő miniszter olyan nexusban van az OLAF munkatársaival, hogy azok személyesen tájékoztatják arról, hogy mit méltányolnak és mit nem. Amennyiben fals lenne az információja, akkor az ő felelőssége, hogy ránk szabadította Tiborczot – nem győzzük hangsúlyozni, hogy ő Orbán miniszterelnök pereputtya – a magyar városokra, közvetve miatta botorkálnak emberek a sötét utcákon. Ő a vírusgazda.
[mnk[mnky_ads id=”10553"] (forrás: HírTV)

Csak mi nyerjünk lámpa-ügyben – Tiborcz, meg én!

OLAF, vagy amit akartok, mert akik egyszer már megszüntették a nyomozást, azok most mást tesznek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét