BanánköztársaságKiemelt hírek

Lázár János a múlt egy újabb avittas darabjáról igyekszik lefújni a feledés porát

Lázár

Lázár János volt kancellária miniszter újabb árok ásásba kezdett, amihez a régi ásót -népi-urbánus ellentét- is elővette. Legújabb hétvégi videójában a vidéket inti tartózkodásra a városokkal szemben. 

Az ország újabb “varrás mentén” szakad ketté

Úgy tűnik, a fideszes kommunikációnak eszében sincs beérni azzal a rombolással, amit már eddig is véghez vitt az ország egységén, most még a vidéket is igyekeznek a városok ellen hangolni, mert tévedés ne essék, Lázár János mondatai nem csak úgy a semmiből jönnek, hanem valószínűleg egy újabb frontvonal megnyitását jelzik.

“A társadalmak ketté szakadtak a nagyvárosiakra és a vidékiekre. Azt gondolom, hogy ma már nem pártküldöttségek szabdalják az országot szét, mára már nem politikai erők vannak az országban. Vannak a hazáért cselekvők és vannak akiket más szempontok és más érdekek vezérelnek.”

Figyelem, most ugrik a majom a vízbe egy szikrázóan intellektuális megállapítás után:

“És vannak a vidékiek és a nagyvárosban gondolkodók.”

Lebutított filozófia

A fenti aprócska mondat körülbelül úgy butítja le az elmúlt századelő egyik legfontosabb művészeti szociológia irányzatát, a népi-urbánus ellentétet, mint a Fidesz nem régen lefutott emoji-kampánya az értelmes politikai üzenetek lehetőségét. Mind a kettő, az emoji és Lázár is, egy-egy ideológiai üzenetet igyekszik a “lakosság” általuk vélt szégyenletesen alacsony szellemi szintjére eljuttatni.

A hazugságok átlátszó üveghegyének csúcsai

“Én attól óvnám a makóiakat és a hódmezővásárhelyieket, hogy a saját sorsukat a nagyvárosiak kezébe adják, mert amikor a nagyvárosi internacionalizmus uralta ezt az országot, megszűnt a tanyavilág, megszűnt az önellátás, megszűnt a vidéki életforma és mindannyiunkat az előttünk járó generációkat várossokba, még nagyobb városokba globalizált centrumokba kényszerítették, az egy másik életminőség, egy másik ember”

-fejeződik be az alighanem kapkodva összevágott és éppen ezért minden értelmet nélkülöző videó, amin azért biztos, ami biztos, feltűnik Kis-Rigó László Szeged-csanádi (foci-celeb) püspök is.

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Kapcsolódó

Lázár János megalomániája: sportcsarnokot is építtet a Mezőhegyesi Ménesbirtokon – Szigorúan az Ön pénzéből….

 

Lázár János a múlt egy újabb avittas darabjáról igyekszik lefújni a feledés porát

About Author

Comments (1)

  1. És miért nincs a “világhírű” makói hagyma? Ennyit a mezőgazdaságról. Most. A többiről most szó ne essék. Miért kellene tanyán élni? És a felsorolás elég hosszú lenne.

Szólj hozzá!