Sorting by

×

Lázár János csillagfényes karácsonyi üzenete Márki-Zay Péternek

Márki-Zay becsicskult Amerikának, Brüsszelnek és a multinacionális nagyvállalatoknak. Elárulta a hazáját, elárulta városát, de elárulta a rászorulókat és a munkavállalókat is, miközben külföldi és hazai megbízóinak az érdekeit szolgálja ki – fogalmazott Lázár János országgyűlési képviselő a Rádió 7 Közös Nevező című műsorának keddi adásában.

Kampány a tram-train ellen

Az országgyűlési képviselő elmondta: Hódmezővásárhelyen a település jelenlegi politikai vezetése évek óta a tram-train ellen kampányol, most is kampányt épít azokra a hibákra, amelyek feltárása épp a próbaüzem célja – mondta ennek kapcsán, hozzátéve: a hergelés azonban láthatóan nem jár sikerrel, az emberek ugyanis „a lábukkal szavaznak” a vasútvillamos mellett. Emlékeztetett arra is, a városban két közlekedési „projekt” futott egymással párhuzamosan, melyek végeredményét mindenki saját bőrén érezheti.

„A városháza programja a buszjárat indítása volt, mely plusz 100 millió forintjába kerül az adófizetőknek. A polgármester haverjai intézik a buszokat, akik az országos politikai kampányeseményekre is szállítják az érdeklődőket és a szereplőket”

– húzta alá: ha a Fidesz csinálna hasonlót, abból hatalmas botrány lenne, de Márki-Zay Péternek „valamiért” elnézi ezt a balliberális országos média – tette hozzá.

Az embereket leginkább – joggal – az foglalkoztatja, mennyiből kell megélniük

Lázár János kitért arra is, hogy az embereket leginkább – joggal – az foglalkoztatja, mennyiből kell megélniük. Ezért megdöbbenéssel fogadta, hogy a magát „baloldalnak” nevező ellenzék nem szavazta meg a minimálbér 200 ezer forintra történő emelését; ez szerinte a munkavállalók elárulását jelenti. A jóléti demokráciában ugyanis az számít a legnagyobb vívmánynak, hogy az emberek oldalán álló politikai pártok kiharcolták: a munkáltatók ne zsákmányolhassák ki a dolgozóikat. Aki ez ellen küzd, az a piacnak, a multiknak akarja kiszolgáltatni az embereket.

„Véleményem szerint Márki-Zay Péter a minimálbér elleni harcával elárulja a magyar munkavállalókat”

– szögezte le.

Márki-Zayról

Hozzáfűzte, Márki-Zay lassan négy éve vezeti Vásárhelyt, így legfőbb ideje, hogy értékelje a tevékenységével kapcsolatos tapasztalatokat.

„Nagyon veszélyes polgármestere van Vásárhelynek, aki már gyakorlatilag mindenkit elárult. Elárulta a legszegényebb, legkiszolgáltatottabb csoportokat és a nyugdíjasokat a rezsicsökkentés elleni harcával. A minimálbér elleni küzdelmével elárulta a munkavállalókat. A hazáját is elárulja Brüsszelnek és az amerikaiaknak. Azzal, hogy a rezsicsökkentés és a minimálbér elleni harc élére állt, a nagyvállalatok és a multik csicskája lett”

– fogalmazott a képviselő. De emlékeztetett: Márki-Zay a városát és katolikus közösségét is elárulta, hiszen hétgyermekes, rendes, becsületes kereszténynek állította be magát, majd az 1990 óta jobboldali, keresztény, antikommunista Vásárhelyt kijátszotta a baloldalnak és a liberálisoknak.

„A polgármester már mindent és mindenkit elárult a saját politikai ambíciói érdekében, és azért, hogy ennek az országnak a vezetője legyen elvtelenül kiszolgálja külföldi és hazai megbízóit. Ahová megy, mindenhol csak rombol – ezt most az ellenzéki pártok is megtapasztalhatják -, nem véletlen, hogy Vásárhely társadalmi, gazdasági és morális értelemben is romokban hever. Ezt kell korrigálniuk a választóknak 2022-ben”

– vont mérleget.

Durva kampány

Ha már 2022, a műsorban természetesen szó esett a tavaszi országgyűlési választásokról és azok tétjéről is. Lázár János kiemelte, nem fél a harctól és a küzdelemtől, tiszta lelkiismerettel és nyugodt szívvel áll a választók elé. Durva kampányra számít, szerinte az ellenzéki oldalon „elveiket elárulva mindenkit összefújt a szél”, és az egyedüli stratégia a gyűlöletkeltés, a Fidesz és a kormány elleni uszítás, hergelés. Azt viszont rendkívül veszélyesnek látja, hogy a baloldali összefogás és annak vezetői már arról beszélnek, adott esetben egyszerű többséggel is megváltoztatnák az Alkotmányt, és kirúgnák a független hatalmi ágak vezetőit.

„Miközben állandóan a demokrácia és a jogállam sérüléséréről kiabálnak, valójában éppen az sértené leginkább a jogállamot, ha feles többséggel kétharmados jogszabályokat módosítanának. Ez a jogrendszer semmibevétele. Képzeljük el, mi lenne, ha a 2022-es választásokon a Fidesz egyszerű többséggel nyer, majd azt mondja, ha az ellenzék szerint lehet feles többséggel is alkotmányozni, akkor mi most megváltoztatunk néhány dolgot az alkotmányban. Mit csinálna az ellenzék? Ha feles többséggel kétharmados jogszabályokat változtatnak meg, függetlenül attól, hogy ki teszi, megkockáztatom, hogy nemcsak óriási jogi káosz, de durva politikai polgárháborús helyzet is kialakulhat, ami működésképtelenné teheti az országot. Mindenkinek azt ajánlom, tartsa tiszteletben a demokrácia és a törvényhozás szabályait. Bízzuk a választókra a döntést, ők elég bölcsek ahhoz, hogy tudják, mit akarnak”

– hangsúlyozta az országgyűlési képviselő.

Lázár János hozzátette, a Fidesz-KDNP becsülettel elvégezte a munkát, most minden embernek magának kell eldöntenie, milyen irányba menjen tovább az ország sorsa és a saját élete. Mert a választás valójában nem a Fideszről vagy az ellenzékről szól, hanem a választók saját életéről. El kell dönteni, ki mit szeretne: mennyi legyen a minimálbér, a rezsi, a személyi jövedelemadó, illetve bevándorlóország legyen-e Magyarország vagy sem. Ezekről döntünk 2022-ben, ez a választás tétje – fejtette ki.

-írta meg a Respublika.hu  Promenád24 alapján.

Kapcsolódó

átver

6 hozzászólás

 • 2021.12.26 - 08:45
  Közvetlen hivatkozás

  Kivetítés, hazugságok sora, karaktergyilkolás, rágalmak, a karácsony, a szeretet ünnepe jegyében. “Akinek nincs semmije, az annyit is ér” Lázár Jani minden állítása pontról pontra cáfolható, csak utána kellene nézni. Hogy ki kinek hisz, persze, hit kérdése. Én már régóta nem hiszek egyetlen fideszesnek sem.
  A minimálbérről pedig csak annyit: hasonló ez a rezsicsökkentéshez. Megszabják az összeget, a vállalkozó meg gebedjen bele, ugyanakkor a közalkalmazottak számát drasztikusan csökkentették, így az államigazgatást nem terheli annyira. Ami a vállalkozóknak, cégeknek és egyénnek is jó lett volna, az az ellenzék javaslata: a minimálbér adómentessé tétele. Az egyén anyagilag ugyanolyan jól járt volna, és a vállalkozások nem kényszerülnek elbocsátásokra, hogy kigazdálkodjanak egy emelést. /Csak az adóból kevesebb jutna stadionokra, pártalapítványokra, -médiára, stb./ Hasonló a helyzet a rezsicsökkentésnél: rákényszerítették a szolgáltatókra minden kompenzálás nélkül. A szolgáltatók viszont hasznot akarnak, tehát vagy elbocsátanak, és kizsákmányolják a maradék munkaerőt, vagy elmaradnak a felújítások, karbantartások, és végül szétrohadnak a csövek, hálózatok. Ez ilyen egyszerű, csak logikusan kell gondolkozni. Ja, az oktatásban most éppen ezt a problémát próbálják kiküszöbölni: birkákat neveltetnek gondolkodó lények helyett. Szép, új világ, hogy egy klasszikust idézzek!

  Válasz
 • 2021.12.26 - 09:17
  Közvetlen hivatkozás

  Teljesen egyetértek Gabóval. Viszont lázárjankó azt a rizsát tolja, amit a gazdája elvárt tőle. Teszi ezt ezerrel, hátha újra a húsosfazék közvetlen közelébe kerül, mert Hódmezővásárhelyi buktája után igencsak kiesett a pixisből. De amit itt előad, az a nevek változtatásával abszolút a Fideszre jellemző. Orbán benyalt csontig Putyinnak, nyalt volna Kínának is, (fudan) de az végül nem jól sült el.
  És hogy MZP buszokkal szállítja a jónépet?
  A fidesz a békamenetre, a választásokra is szervezetten, buszokkal szállítja a külhoni, és az itthoni birkákat igény szerint. Természetesen közpénzből. És az emberek hergelése? 12 éve élünk úgy, hogy a kormány/orbán drága óriásplakátokon hirdeti, hogy most éppen kit kéne utálnunk. Ezzel a cikkel lázárjankó kiröhögteti magát, bár a cél az, hogy a birkák benyalják.

  Válasz
 • 2021.12.26 - 11:19
  Közvetlen hivatkozás

  LÁZÁR JÁNOSNAK abszolút mértékben lenne igaza, ha…
  …ha mondandóját nem felejtette volna el kicsipkézni azzal, hogy a “KOMPLETT” PEDOFIDESZ SZŐRÖSTŐL és BŐRTELENÜL is ISRAHELL-nek VAN ALÁRENDELVE IMMÁRON 33 ÉVE!!! – MIVEL SZAKADATLAN és KIZÁRÓLAG a MAGYAR ÉRDEKEK ELLENÉBEN CSELEKEDTEK/CSELEKSZENEK az ORSZÁGUNKAT MEGSZÁLLVA TARTÓ FAJ és LÉLEKIDEGEN KRISZTUS-GYILKOSOKKAL és SZŰZLÁNY-ÁLDOZÓKKAL EGYÜTT!!!
  BÁRMILY SOKKOLÓ is LEHET a HATALOMITTAS TEVA RÉSZVÉNYESEKNEK (MOST MÉG!!!), DE JÓVAL NEHEZEBB LESZ BEKERÜLNI MAJD a „SZÜLETETT” VÉRONTÓKNAK és VÉR-RONTÓKNAK a MENNYEKNEK ORSZÁGÁBA, MINT a NARANCS-HÉJ KIPÁS BIRKÁKNAK PET PALACKKÁ VÁLTOZNI!!!
  …még, ha OLSTEIN=ORSÓS=ORBÁN VIKTOR, alias, GYŐRI GÁBOR CION-BOLSEVIK ÜGYNÖK (KÉT NYELVPÖRGETÉS KÖZEPETTE!!!) VISSZA is PRÓBÁLNA VÁLTOZNI ROTHSCHILD LAKÁJBÓL; – KAPUKAT DÖNGETŐ „VAJDÁVÁ”!!!
  ÚGYHOGY MAGYAROK!!!…- LESZ, ITT IGENIS VÍZKERESZT, KÉREM SZÉPEN: 2022-ben…- VAGY, AMIT AKARTOK: SORSFORDÍTÓ NEMZETGYŰLÉS!!!

  Szerrel és tettel: PáLoS TReND

  Válasz
 • 2021.12.27 - 06:50
  Közvetlen hivatkozás

  Egyben igaza van Lázár Jánosnak: valóban bízzuk majd a választókra a döntést, a többi csak undorító fideszes katyvasz. Hál istennek, most sem “csalódtam” ebben a hitvány emberben, szokás szerint “hozta” a szintjét.

  Válasz
 • 2021.12.30 - 21:16
  Közvetlen hivatkozás

  Most komolyan azt hiszitek MZP normálisabb lenne?? Mi fiatal nagycsaládosként kaptunk 4 millió jelzálog csökkentést, a 3 millió lakásfelújításit + a gyed extra mind a 3 gyerekre!
  Igen, lopnak is rendesen és fognak is! Szerintetek ez a tündérbogár Peti és a söpredéke nem tenne ilyet? :D hajrá marhák, lázadjatok, Ti lopnátok a legtöbbet, ha odakerülnétek! Itt mindenki olyan kurv@ becsületes…Rajtam biztos nem fog múlni a következő 2/3-ad! Hajrá Fidesz- hajrá L.J. !!

  Válasz
  • 2021.12.30 - 21:30
   Közvetlen hivatkozás

   Ja, Gyurcsány idejében volt a tuti, még a semmit is elvette! Márky nagyon emberi, csak az a baj, hogy Fecó a Predator, a Fidesz pedig az Alien! Az ellenségem ellensége barátom! Akik látták a filmet tudják mire gondolok, de ez nem lesz akkora happy end MZP! Elfogsz illanni, mint ha soha nem is lettél volna! Hajrá Fidesz! A mindent tartalmazó moslék pedig mehet a paléba a disznók elé! Ha annyira Fidesz ellenesek vagytok, akkor inkább támogassátok Toroczkait ( Mi hazánk mozgalom) 1000szer többet ér emberileg mint bármelyik magyar politikus!

   Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.