Lázár János fityisze Orbánnak – most akkor mi van…?

Az ex mindenminiszter, jelenleg nemzeti dohányzás-ügyben utazó Lázár János a Makói Városi Televízió vendégeként erősen szembement a kormánykommunikációval és bírálta a rabszolgatörvény megvalósíthatóságát és az MTVA székháznál történtekkel kapcsolatban leszögezte, hogy „egy országgyűlési képviselőt minden körülmények között megillet a tisztelet.”

Ilyen bátor, vagy ukázra szondáz?

Gondoljuk végig: milyen országban élünk, ha egy valójában semmitmondó, alig a kiadott sablontól eltérő mondástól elalél a kormánykritikus sajtó?

A rabszolgatörvény a szájbarágott fidesz-szöveg szerint

az a vállalkozó, aki jelentős megrendelést kapott, eddig is megoldotta, hogy a dolgozói elvégezzék a munkát, legfeljebb eddig csak zsebbe, feketén mentek ilyenkor a pluszmunkáért járó juttatások. Most mindenki számára tisztább helyzet keletkezik. a rabszolgatörvény, a 400 órás túlórakeret mind jó lesz a dolgozóknak is.

Ezzel szemben Lázár ezt nyilatkozta:

„vitatható és vitatott lépése is a parlamenti többségnek és a kormányzatnak, majd meglátjuk, hogy ez a valóságban hogyan fog működni. Nem vagyok benne biztos, hogy ez a munkavállalók széles körének a támogatását elnyeri, fogalmazzunk finoman.”

A képviselő tiszteletet érdemel….

Nem ért egyet azzal, ahogy az ellenzéki képviselők a közmédiánál viselkedtek – mivel ez egy szerinte többek között külföldről kapott feladat, amit

„botrányosan és szánalmasan”

hajtottak végre, de véleménye szerint

„egy országgyűlési képviselő, akit a nép megválasztott, minden körülmények között mentelmi jogot és tiszteletet érdemel. Az egy más kérdés, hogy ezzel él vagy visszaél.”

Lázár fontos megjegyzése volt, hogy a fideszes politikusok sokszor lebecsülik a jelenlegi tiltakozások komolyságát, elfelejtik, hogy

az ország fele nem rájuk szavazott,

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük