Connect with us

Voks 2024

Lázár János kampánynyitó víziói

Lázár János:
Megosztás

A kormány talán legharcosabb tagja Lázár János, aki szinte folyamatosan keveri maga körül a kisebb, nagyobb háborúkat, a FIDESZ egri kampánynyitóján békegalambnak maszkírozta magát.

Háború vagy béke

Június 9-én ahogyan országosan, úgy Egerben is háború vagy béke, marakodás vagy gyarapodás között kell választaniuk a szavazóknak – mondta az építési és közlekedési miniszter csütörtökön a Fidesz-KDNP egri kampánynyitó rendezvényén tartott pódiumbeszélgetésen.

Kizökkent az idő

Lázár János szerint a párt legfontosabb feladata helyben és országosan is megküzdeni újra a bizalomért, mert a kegyelmi ügy óta

„a Fidesz kicsit más történelmet ír és más időben és léptékben halad, mint ahogyan eredetileg tervezte”.

Ebben a helyzetben a belső félreértéseket és konfliktusokat félretéve összefogásra, alázatra és kőkemény munkára van szükség – szögezte le.
Amennyiben a Fidesz-KDNP pártszövetség megnyeri a választásokat, garantálják az ország polgárainak, hogy békében fognak élni és pénzhez jutnak a kormányzati munkát támogató, a kabinettel együttműködő helyi közösségek – tette hozzá.

A Novák-Magyar Péter duó az oka mindennek

Hangsúlyozta, hogy a Fidesz nemcsak egy érdekközösség, hanem értékekben is gondolkodik, ezért nem kis sebet ütött a párton a kegyelmi ügy. A köztársasági elnök pedig úgy távozott, hogy nem magyarázta el: a kormánynak és Orbán Viktornak ehhez a döntéshez semmi köze nem volt – jegyezte meg. Magyar Péter ezt a helyzetet kihasználva új messiásként járja az országot és van is rá érdeklődés, elsősorban a csalódott ellenzéki szavazók részéről – közölte.

„Nem kell eltúlozni, de alábecsülni sem a jelenséget: fel kell venni a kesztyűt, ezt a választást alulról, alázattal kell és lehet megnyerni”

– fogalmazott Lázár János.

„Minél erősebb Brüsszel, annál gyengébb Budaest”

Az európai parlamenti választással kapcsolatban kifejtette: két világ harcol egymással és aki azt gondolja, van híd közöttük, az téved. A voksolás nem távoli és elvont dolgokról szól, hanem arról, hogy a magyarok, így az egriek sorsáról hol fognak dönteni – mondta.
A miniszter szerint minél erősebb Brüsszel, annál gyengébb Budapest. Hozzátette: a mai ellenzék vezetői már „dollárcselédek” és ezt a cselédsorsot szánják az országnak is.

Azt, hogy az ország ki tudjon maradni a háborúból, egyetlen ember tudja garantálni: Orbán Viktor és egyetlen politikai erő, a Fidesz

– szögezte le a miniszter.

„A jelenlegi polgármester nem tenni, csak lenni akar”

A kormánypártok helyi jelöltjeit és szavazóit teljeskörű összefogásra buzdította, mert szavai szerint idén Egerben csak a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje, Vágner Ákos és csapata képes változást elérni. Erre azért van szükség, mert az ország egyik legszebb városa zsákutcába került, miután legutóbb megválasztottak egy olyan polgármestert, aki nem tenni, csak lenni akart – mondta.
Hangsúlyozta, hogy egy normálisan működő városban a politikusok nem egymással, hanem településükkel foglalkoznak. Ilyen ügynek nevezte a vármegyeszékhelyt elkerülő út kérdését, amelyet megválasztása esetén Vágner Ákos egyik legfontosabb feladatának tekint, és amelynek 90 milliárd forintba kerülő megvalósítását vele együttműködve a kabinet is támogatja.

Eközben

Lázár János

Kép facebook

Szerző