Lázár János “leg”-ígérete – azt nem mondta, hogy ez közvetlenül azután lesz-e, hogy lepipáltuk Ausztriát

Tudja valaki, hogy Magyarországnak miért kell mindenben “leg”-nek lenni? Kedves Lázár János, nem lenne célravezetőbb olyan álmot megcélozni, ami bizton kecsegtet az elérhetőséggel? Jó lenne egyszerűen csak megfelelően teljesítő, boldog, élhető országban élni!

Lázár mai “leg”-je

Lázár János, a “nemzet TSZ-elnöke” közösségi oldalán jelentette be, hogy

“Magyarország egy olyan ország, amely képes lenne 20 millió ember ellátására, de ez ma nem így van! Ezért egy teljesen új feldolgozóipari tervre van szükség, hogy

Magyarország legyen az egyik legnagyobb élelmiszer feldolgozóiparral rendelkező ország!

Egy új mezőgazdasági, agrárgazdasági stratégiát kell alkotnunk

Ennek a stratégiának alapja a Mezőhegyesi Ménesbirtok, ahol az ország legmodernebb tehenészetét adtuk át.

Közpénzből, a közérdeket szolgálva, egy mintagazdaság születik Mezőhegyesen.”

“Teljes határzár esetén a 3-4 napon belül élelmiszer nélkül maradna az ország” – jelentette be Lázár.

Hírhullám>>>>>>>>>>>>

Háttér

2019. június 28-án a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. megvásárolta a Limagrain Hungary Kft. 100 %-os üzletrészét. A kifizetést a Társaság a meglévő pénzeszközeiből teljesítette. Mivel ezen pénzeszközök már folyamatban lévő és később megvalósítandó fejlesztések forrásai, ezért ezt csak átmenetileg használhattuk fel a vételár finanszírozására.

A Pénzügyminisztériummal történt előzetes egyeztetés szerint két lépésben, összesen 8 milliárd forint értékben tőkeemelés kerül végrehajtásra. Ennek első lépése a jelenleg folyó 3,8 milliárdos tőkeemelés. A fennmaradó 4,2 milliárd forint 2019 novemberében érkezhet meg Mezőhegyesre.

A Magyar Kormány ezen döntését a 1432/2019. számú (VII. 26.) Korm. határozat rögzíti.

A tőkeemelés biztosítja többek között a Ménesbirtok iskolájának átfogó fejlesztéséhez szükséges forrást, amelynek kivitelezési munkálatai 2019 szeptemberében kezdődnek el.

Cél a teljes önellátás?

A világ nálunk sokkal fejlettebb gazdasággal működő országai régen rájöttek arra, hogy azt termelik, gyártják, amit kiváló minőségben tudnak, majd körbenézve megkeresik a többi hasonlóan gondolkodókat és elcsencselik az általuk készített -termelt- hasonlóan jó minőségű dolgokra. Majd amikor a főniciaiak i.e. 5. században feltalálták a pénzt, kitágult a világ, már nem csak cserélni lehetett, hanem vásárolni is. Így alakult ki a kereskedelem. Biztos, hogy nekünk az ősközösségig kell visszamennünk, majd sok idő teltével feltalálni a csőben a lyukat?

lázár

 

Mátrai Anna

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük