Lázár János nem akar polgármester lenni fatornyosában! – De akkor mi?- csak nem…?

A honlapján tette közzé Lázár János, hogy nem vállalja el, hogy Hódmezővásárhelyen polgármester-jelölt legyen. De mi járhat a fejében? És mit tervez a “központ” a várossal? Feladja, vagy startra kész az új seprű?

Hosszú írásában egyebek mellett azt írta, nagy megtiszteltetés számára a jelölés,

“volt hát min gondolkodnia az elmúlt napokban.”

Hódmezővásárhelyen valóban változásra van szükség,

“még a polgármester úr hívei sem tagadják, hogy a város ma egy helyben topog”,

Hódmezővásárhely mára lefagyott, írta, úgyhogy neki, Lázárnak is van dolga azzal, hogy

“Hódmezővásárhelyt újraindítsuk, és a város visszatérjen ahhoz a fejlődéshez, ami Almási polgármester úr halálával megszakadt.”

Lázár ezután hosszan ír az eddigi politikai eredményeiről,

és közli:

hisz abban, hogy polgármesterként most ismét a város hasznára tudna lenni, sőt, sokat tanult a kompromisszumok fontosságáról és az együttműködés erejéről, így most még jobb vezetője tudna lenni a városnak, mint korábban….

Közösségi oldalán is tudatta a nagy hírt

Aztán így folytatja:

Mégis azt tartom helyes döntésnek, ha nem vállalom el a Fidesz felkérését, és nem szállok ringbe újra a polgármesterségért. Pedig az elmúlt időszak közvélemény – kutatásai azt mutatják, hogy komoly esélyem volna a jelenlegi polgármester legyőzésére. Paradox módon nem a vereségtől tartok tehát, hanem a győzelemtől. Attól a hatástól, amit ez a győzelmem ma a város közéletére gyakorolna.

…kettészakadt a város…

Ezután rátér arra, hogy Márki-Zay Péter őt tette meg fő ellenfelének, ez pedig két következménnyel is járt: kettészakadt a város.

“Ha a következő önkormányzati választást most megint Márki-Zay Péter és Lázár János küzdelmévé egyszerűsítjük le, akkor a város egyik része mindenképpen vesztesnek fogja magát érezni, akármi lesz is az eredmény.

A vásárhelyi polgárháború

kirobbantásával a jelenlegi polgármester akarva-akaratlan azt érte el, hogy ma két politikus van, aki biztosan nem tudja egyesíteni a várost. Az egyik én vagyok, a másik pedig ő: Márki-Zay Péter.

Harmadik jelöltre van tehát szükség, olyan polgármesterre, aki békét tud hozni”,

Hiszek azonban abban, hogy ebben a játszmában nem szabad felvenni a kesztyűt.

Nem lehet pusztán az a célunk, hogy a másik veszítsen: azt kell szem előtt tartanunk, hogy végre Vásárhely nyerjen. Éppen ezért új jelöltre és új csapatra van szükség a város vezetésében. Olyan polgármesterre, aki be tudja fejezni a mai polgárháborút, ezt a végtelenített kampányt, amely minden vásárhelyinek oly sokba került és kerülne még a következő években.

Ehhez a következő hetekben, hónapokban arra van szükség, hogy Vásárhely különböző szekértáborai újra szóba álljanak és szót értsenek egymással. Párbeszédre van szükség, aztán együttműködésre

hozzátéve: hisz benne, hogy a jelölési folyamat végéig meg fogják találni azt, aki

“vissza tudja hozni a város elveszett nyugalmát”.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük