“Lázár János nem nyugszik” – Kard ki kard Nemcsákért?

Mint arról beszámoltunk, nem hagyják nyugodni az indulatokat Hódmezővásárhelyen, ahol hétvégén B. Élthes Eszter, Bessenyei Ferenc negyedik felesége és özvegye letiltotta a színészről elnevezett díj átasását.

Hungarikum! Ha nem Nemcsáké a díj, akkor coki?

Márki-Zay Péter közösségi oldalán számolt be a fejleményekről:

“Lázár János helyi médiája terjedelmes riportban mentegetőzik és támad valótlanságokkal az egész várost felháborító vasárnapi fiaskója után.

Véletlenül éppen a mai nap egy váratlan látogató érkezett hozzám a városházára: Bessenyeiné

Na nem a vasárnap botrányt okozó B. Élthes Eszter, a színészóriás negyedik felesége, hanem a vásárhelyi születésű művész egyik öccsének özvegye, Bessenyei Ottóné. Kedves figyelmesség volt részéről a látogatás, megmutatott néhány családi emléket és egy könyvet, amiben egy, a férje és B. Élthes Eszter közötti 2005. januári levélváltás is szerepel – az ennél sokkal pozitívabb hangvételű dedikáció mellett.

Sajnálom, hogy Lázár János ilyen alantas módszerekkel igyekszik a vásárhelyiek bizalmát visszaszerezni, de a sajtóhadjáratára válaszul szeretném megerősíteni az alábbi tényeket:

Lehet, hogy korábban az özvegy és ő ketten döntötték el, kit ismernek el a város művészeti díjával,

idén azonban nem én, hanem a teljes közgyűlés döntött, a fideszes képviselőkkel együtt. A zárt közgyűlés jegyzőkönyve és hangfelvétele bizonyíték a Lázár-csapat hazugságaira: teljes egyetértésben döntöttünk, sőt, szívesen elárulnám Önöknek, hogy ki vetette fel, hogy az országos kategóriában (amire B. Élthes Eszter jelöltje Nemcsák Károlyt volt) idén ne osszunk díjat – de ezt sajnos a zárt közgyűlés szabályai miatt nem tehetem meg…”

Háttér

A művész özvegye, mint az a szövegből is kiderül a Bessenyi -díjra az olykor  Orbán Viktor oldalán dalolászó Nemcsák Károlyt a budapesti József Attila színház igazgatóját ajánlotta. Nem nyert.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük