Lázár János szerint Tiborcz nem tolvaj, hanem a választási kampány áldozata

OLAF botrány! Legény Zsolt, az MSZP országgyűlési képviselője „Nem tartja szükségesnek az uniós források felhasználásának szigorúbb kontrollját a Tiborcz -ügy miatt? ” címmel írásbeli kérdéssel fordult Lázár János, Miniszterelnökséget vezető miniszterhez.

 Egyre több visszaélés került napvilágra

az elmúlt években az uniós támogatásokkal kapcsolatosan felmerülő visszaélések híre egyre gyakrabban jelent meg a hazai közéletben. 2018 . január 12-én írta meg az egyik legnevesebb amerikai gazdasági napilap, a The Wall Street Journal, hogy szabálytalanságokat tárt fel az Európai Unió Csalás Elleni Hivatala (a továbbiakban : OLAF) az Elios Innovatív Zrt . által 2011 és 2015 között elnyert, uniós forrásokat felhasználó közbeszerzésekkel kapcsolatban. Közismert, hogy a hivatkozott gazdasági társaság a fenti időszakban Tiborcz István, a miniszterelnök vejének érdekeltségébe tartozott.” írja a képviselő

Legény Zsolt a Magyarországnak járó uniós források fontosságára tekintettel auzt kérdezi a főminisztertől:

“Nem tartja szükségesnek az uniós források felhasználásának szigorúbb kontrollját a Tiborcz- ügy miatt? “.

A kérdésre Lázár János válaszolt, a képviselő egy másik, lényegében hasonló tartalmú kérdésével együtt.

Lázáron erőt vett a kormányra jellemző üldözési mánia

“Az építési beruházások esetében fontos megjegyezni, hogy a kiírás előtt az ajánlatkérők 12 hónapnál nem régebbi költségbecslést kötelesek felhasználni, a becsült érték meghatározásához. Számos esetben 12-14 hónap is eltelik ezen piaci adatok aktualitása és az ajánlatok beérkezése között. Ennyi idő alatt számos olyan esemény történhet, amely a kivitelezési költségek felhajtását eredményezte.”

Lázár János példátlannak tartja, hogy az OLAF véleményét előbb lehet olvasni egy amerikai gazdasági lapban, minthogy az érintett tagállamot érdemben és hivatalosan tájékoztatták volna

” Meggyőződésem, hogy ez az eljárásrend méltatlan. A Kormány minden együttműködési képessége és jóhiszeműsége ellenére nem tud nem arra gondolni, hogy az ügy hátterében politikai nyomásgyakorlás áll, amely befolyásolni kívánja a  magyar választási kampányt .”

Lázár szerint a magyar szabályozás megfelel az uniós irányelveknek:

“Megítélésem  szerint ezek kellő mértékben szigorúak, amelyet mi sem bizonyít jobban..

A CIKK A KÖVETKEZŐ OLDALON FOLYTATÓDIK

3 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük