Hadházy Ákos, az LMP társelnöke a választásokig hátralevő korrupcióinfók többségében az eddig feldolgozott legdurvább eseteket és azok utóéletét mutatja be. Kezdjük a legmocskosabbal, kezdjük Lázár Jánosné alapítványával.
[mnky_ads id=”10551″]

Ez már mindennek a legalja

Elmondása szerint  az összes ügy közül talán Lázár János felesége alapítványának ügye rázta meg legjobban, ahol koraszülöttek családjainak segítése ürügyén nyertek el 1,2 milliárdot úgy, hogy ebből pl. 50 milliót jogi tanácsadásra, 50 milliót egyetlen tanulmányra havi 9-900 ezer forintot pedig “mentorházak” kialakítására terveztek elkölteni. Az is hihetetlen, hogy egy debreceni és egy pécsi alapítvány is kapott pontosan megegyező feladatokra pénzt, de ők csak az összeg felét (600 milliót) kapták ugyanarra.
[mnky_ads id=”10552″]
A politikus szerint  már akkor felvetődött a gyanú, hogy Lázárnéék valójában nem is kaphattak volna egy fillért sem, mert a pályázatukhoz nem adtak be előzetes árajánlatkérések eredményét. Többször rákérdezett ugyanis náluk, hogy volt-e ilyen előzetes ajánlatkérés, vagy mivel támasztják alá az extrémen túlárazottnak tűnő költségeket, de egyszer sem említették, hogy előzetes ajánlatokat kértek volna. Pedig az eredeti kiírás ezt tartalmazza!

- Hirdetés -

Rétvári államtitkár szakszerű magyarázata: „csak”

Ezek alapján  Hadházy úgy  véli, Lázár Jánosné alapítványa meg sem kaphatta volna a pénzt. Ennek szeretett volna utána járni, ezért kikérte az Emmi-től a bírálati lapokat, amelyből reményei szerint kiderülhetett, hogy valóban jogtalanul fizetik ki a horribilis összeget.

A gyanút nem csökkenti, hogy a minisztérium először 20 ezer forintot kért a néhány dokumentum szkenneléséért, aztán pedig miután befizette, GYAKORLATILAG MINDEN LÉNYEGES ADATOT KISATÍROZOTT. Miután megkérdezte, hogy ezt miért tette, Rétvári azt mondta, hogy csak…

Ebből a borzasztó nehézkes és kínos ügyből a mocskos eseten túl két dolog látszik

1)Az EMMI valamit nagyon titkol és ez valószínűleg az a tény, hogy LázárJánosné alapítványa jogtalanul, szabálytalanul nyerte el az óriási összeget.

2) Az adatkérés nehézkessége jól mutatja, hogy miért kell kormányt váltani. Ellenzéki képviselőnek kb 2 hónapi levelezésébe tellett, hogy megtudja a semmit- kormánypártiként 2 óra alatt birtokában lehetett  volna az adatoknak,- amelyek feltételezhetően teljesen leleplezték volna a szabálytalanságot.

Forrás: korrupcioinfo.hu

[mnky_ads id=”10553″]

3 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Az oldalon feltett kérdés annyiból nem jó, mert a válaszadó nem választhat, hogy kit szeretne és ki a realitás között

  2. janinak kotródni kell.amit szabad jupiternek nem szabad a kisökörnek.az összes fuvet ami nö a lopott -hordaja birtokan is-mind felzabaltatnám vele szénakénzt addig még nem nyerit

  3. Egy normális országban már teljes vezetés kénytelen lett volna lemondani, már ennek s töredékéért is. O1G Viktor pedig arra hivatkozik, hogy “nem foglalkozik üzlettel”. Milyen Fideszes baromnak kell lennie annak, aki ezt elhiszi. Valamint azt, hogy ez a “Szent” ember 28 év alatt, amiből lassan 12 évet töltött kormányon, összesen mintegy 900 ezer forintot tudott megtakarítani akkor, amikor minden családtagja (lánya, veje, apja…) sokszoros milliárdos lett, a barátai pedig gyorsabban gazdagszanak, mint bárki eddig a történelemben.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét