Lázár Kati: Istenem! A Székelyt? A Székely Gábort?!

Sokan -elegen?- megszólaltak már a regnáló Színház- és Filmművészeti Egyetem elleni hadjáratával kapcsolatban Most Lázár Kati gondolatait olvashatják a friss Székely-ügyben.

A lényege….

Székely Gábor, az elismert rendező, tanár, igazgató Vidnyánszky Attila miatt távozik az SZFE-ről. Levelében azt írta a Nemzeti Színház igazgatójának, hogy súlyos

“tévedéseiért kérjen bocsánatot, vagy szégyellje magát!”

Ezt követően a propagandamédia gyorsan elkezdte kommunistázni Székelyt, legutóbb például a színházi ügyekben még saját bevallása szerint járatlan Demeter Szilárd.

“Nem Székely Gábor színházi munkásságával van bajom tehát, azt nem tudom megítélni, mert nem értek a színházhoz, a kedves ismerősömnek elhiszem, hogy a magyar színháznak az ő munkássága valóban sokat jelentett”

– nyilatkozta Demeter Szilárd, a reneszánsz ember, akihez tartozik PIM révén, mint fiókintézmény az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet is. (A PIM szervezete alá tartozó fiókintézmények: Ady Emlékmúzeum, Jókai Emlékszoba, Kassák Lajos Emlékmúzeum, Kazinczy Ferenc Múzeum, A Magyar Nyelv Múzeuma, Magyar Mesemúzeum és Meseműhely, Bajor Gizi Színészmúzeum, Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet)

Ezt a méltatlan helyzetet elégelhette meg Lázár Kati

“Istenem! A Székelyt? A Székely Gábort?! Hát ő csak tanított, adott, drukkolt és segített, hogy mindig a minőség, minőség és a MINŐSÉG! Párttag?! Hát ki mindenki volt az! És? Mi van már? Mi ez már?

Hát mi a fontos? Az, amit tőle, Gábortól tudunk:

hogy egyre jobb, igazabb, hogy tisztességes legyen a “játék”.

Mi, akik tudjuk, mert tapasztaltuk ezt, és hát olyan sokan vagyunk, ugye nem engedjük, ugye tudunk tenni valamit az igazságért?

Szacsika, Cserhalmi Tyutyu, Csomós Mari, Bodnár Erika, Papp Zoli, Jordán, Tímár Éva, Bánsági, László Zsoci, Szamóca, Molnár Piroska, Takács Kati, Csámpi, Andai, Szarvas Józsi, Újlaki Dini, Nagy Mari, Vlahovics, Tóth Ildi — zaklatottságomban nem juttok eszembe, és a rendezők, akik mestereteknek valljátok és a középkorú és a fiatal színészek, ugye elmondjuk Székelyről az igazat, nem hallgatunk mert tudjuk, hogy ki ő.

És ha nem mondjuk ki, pedig már nagyon nyomaszt, mi lesz velünk később?!

Lázár Kati”

csillagjegy

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük