Lázár János napi betevő migráncsozozása

A magyar kormány közép-európai szövetségépítésben gondolkodik, ilyen politikát folytat, ezt mutatta a múlt heti budapesti V4-csúcstalálkozó, Orbán Viktor miniszterelnök keddi bécsi látogatása, és ebbe a sorba illeszkedik a jövő heti budapesti magyar-szerb kormányülés is – közölte Lázár János, a Miniszterelnökség vezetője csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Magyarország tiszteletben tartja Ausztria atomellenes álláspontját

Orbán Viktor és Sebastian Kurz osztrák kancellár tárgyalását a miniszter eredményesnek, sikeresnek minősítette, azon minden kérdés szóba került. A schengeni határ megvédésével kapcsolatban alapvető érdeknek nevezte, hogy Ausztriával szoros biztonsági együttműködés alakuljon ki.

Paks II. ügyében Lázár János azt mondta: Magyarország tiszteletben tartja Ausztria atomellenes álláspontját, azonban bízik abban, hogy az Európai Bizottság és Bécs vitája után sikerül együttműködést kiépíteni a két ország között az atomerőművel összefüggésben.

A tranzitzónába visszakísért migránsok nem menekültek, eszük ágában sincs beadni a kérelmet

A határzár-menti hőkamerák felvételeinek nyilvánosságra hozatalát kéri Lázár János a belügyminisztertől. Helyszíni tapasztalatairól beszámolva, azt mondta: napi szinten 2-3 óránként próbálják illegális bevándorlók átvágni a határkerítést hidegvágókkal.

Ha nem lenne a dupla kerítés és az élőerős védelem, nem 30-50-en kísérelnének meg egy nap bejutni az ország területére, hanem folyamatosan lennének próbálkozók – közölte a tárcavezető, aki azt is jelezte: a tranzitzónába visszakísért migránsok nem menekültek, eszük ágában sincs beadni a kérelmet.

A kabinet el kívánja számoltatni a szegedi városvezetést

A kormány kész mérlegelni a szegedi Szeviép-ügy károsultjainak kártalanítását – közölte Lázár János. Elmondta, a károsultakat képviselő ügyvéd fordult rajta keresztül a kormányhoz, amely várja a beadványt.

Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy a felelősséget is viselni kell, ezért a kabinet fontosnak tartja a szegedi városvezetés elszámoltatását az ügyben. „Az elszámoltatásnak és a kártalanításnak egyszerre kell zajlania” – jelentette ki.

Lázár felszólította a Jobbik vezetőit: ne uszítsák a kistelepülési polgármestereket

A kormány négysávos út megépítéséről döntött Törökszentmiklós, Püspökladány és Berettyóújfalu között, a beruházás várható költsége 100 milliárd forint – közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Megerősítette, hogy Szolnokot össze kívánják kötni az M0-ás körgyűrűvel.

Beszámolt arról is, hogy mintegy 74 ezer hadigondozott havi juttatását 8550 forintról 10 ezer forintra emelik.

A miniszter felszólította a Jobbik vezetőit, hogy ne uszítsák a kistelepülési polgármestereket az önkormányzati rendszer átalakításával kapcsolatban, mert a megvalósított változtatások jól sikerültek, a fejlődés biztosított.

(Forrás: MTI)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük