Boldogkői: le kell törni az oltásellenességet, vagy elveszítjük a háborút a variánsokkal szemben! - Városi Kurír

Sorting by

×

Boldogkői: le kell törni az oltásellenességet, vagy elveszítjük a háborút a variánsokkal szemben!

A szakember szerint, ha a brit mutáns mutánsa megjelenik Magyarországon, a nyájimmunitáshoz szükséges 80 százalékos átoltottság sem lesz elegendő. A molekuláris biológus úgy véli: le kell törni az oltásellenességet vagy elveszítjük a háborút a variánsokkal szemben.

Hirdetés

Romániában a brit mutáns mutánsát azonosították, ami úgy tűnik virulensebb és ellenállóbb az oltással szemben – írta meg az Index.

„Fel kell készülni arra, hogy ezzel is problémák lesznek”

– mondta a brit mutáns mutánsával kapcsolatban Boldogkői Zsolt az ATV Híradójának.

“…a nyájimmunitáshoz szükséges 80 százalékos átoltottság sem lesz elegendő…”

A molekuláris biológus, virológus szerint, ha a brit mutáns mutánsa megjelenik Magyarországon, a nyájimmunitáshoz szükséges 80 százalékos átoltottság sem lesz elegendő. Boldogkői szerint

a vírus egyre jobban alkalmazkodik az emberi szervezethez, fertőzőképesebb és gyorsabban terjedő variáns akár itthon is megjelenhet.

Semmi nem biztos….

„Az lenne a megoldás, ha ezt az oltásellenességet le lehetne törni, mert ha nem fog sikerülni, akkor elveszítjük ezt az egész háborút a variánsokkal szemben”

– fogalmazott Boldogkői. Mint mondta, már a brit variánsnál is megváltozott egy olyan aminosav, ami megváltoztatja a vakcinák hatásosságát.

az, hogy a vírusnak kialakul egy gyorsabban terjedő virulensebb változata, még nem biztos, hogy azt fogja eredményezni, hogy el is terjed a világban, mert vannak véletlen tényezők is.

Példaként hozta a kaliforniai variánst, amivel kapcsolatban nagy félelem alakult ki, de nem terjedt el. Hozzátette: lehet, hogy az oltási program akadályozta meg, de ezt nem lehet tudni.

A szakember úgy véli, el fogunk érkezni arra a pontra, amikor az átoltottság bizonyos régiókban nagyon magas lesz, a vírus ehhez alkalmazkodni fog, kedvezőtlen mutációk terjedhetnek el.

 

rasszista

Hirdetés
átver

Egy hozzászólás itt: “Boldogkői: le kell törni az oltásellenességet, vagy elveszítjük a háborút a variánsokkal szemben!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.