Felfoghatatlan! Leaszfaltoztak egy macskát Bács-Kiskun megyében – Frissítve a NIF-közleménnyel!

Sokszor írtuk már, hogy ez már a gödör alja, de eddig tévedtünk. Az alábbi eset átértelmezi a kifejezést. Leaszfaltoztak egy macskát a munkások a Tázlárt Soltvadkerttel összekötő út felújítása során – írta meg a halasinfo.hu.

Nem lehetett nem észre venni!

Nem lehet tudni a pontos körülményeket, nagy valószínűség szerint az állat már nem élt, amikor az aszfaltozógép átment rajta. Szinte biztos, hogy észrevették, hiszen előkészítik a területet a gép előtt, ezért is érthetetlen, hogy miért nem távolították el az út széléről.

A munkaterületen csak az ott dolgozók tartózkodhatnak, közvetlenül az aszfaltozás előtt nem üthette el egy autó a macskát, valószínűleg hanyagságból nem foglalkoztak vele.

fotó: Tóth Tamás facebook oldaláról

A döbbenetes látványt először egy arra járó kerékpáros vette észre:

„Azt hiszem, ennél nincs lejjebb. Amikor egy elpusztult állat tetemét is leaszfaltozza, ott valami elég nagy probléma van. Emberek! Hát itt tartunk?”

Frissítés!

A közösségi médiában nagy visszhangot kiváltó felvétel miatt megszólalt a beruházás tulajdonosa a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. is.

„A Facebookon napvilágot látott hírekkel ellentétben az útépítés szabályainak betartásával, megfelelő minőségben épül az M85 autóút”

szögezi le a NIF közleménye.

Vagyis eszerint valóban elfogadott technológiai eljárást mutat a kép, ellentétben szemben a félig leaszfaltozott macskával.

Mint írják, a növényzettel benőtt rész az autóút elválasztó sávjában található, az aszfaltos rész egy üzemi átjáró a 2×2 sávos autóút jobb és bal oldala között. Ez a teljes pályaszerkezet alapjával megegyező anyagból épült. Azonban ez a szakasz humuszterítést kapott és füvesítik, valamint itt helyezik el a szalagkorlátokat is.

A kép pont egy ilyen üzemi átjáró építési határán készült, annak legfelső aszfaltrétegének építése közben.”

Mi van????????????????????

fideszútálati hangulatométer

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük