Lebukott a külföldi hamis számlákkal bűvészkedő pártelnök – Funkcik figyelem! Alighanem érdemes lehet svindlizni a pénzzel!

Húszmillió forintos költségvetési csalás miatt ítélték el jogerősen egy parlamenten kívüli párt elnökét – tájékoztatta a Fővárosi Főügyészség hétfőn az MTI-t.

A vád szerint

Egy 37 éves férfi megalapításától, 2014. január 7-től elnöke volt a pártnak, amely a parlamentbe jutáshoz szükséges küszöböt nem érte el, de a választásra a Magyar Államkincstártól 149 millió forint támogatást kapott. Az elnök ebből az összegből csaknem 20 millió forinttal nem tudott elszámolni, ezért külföldi cég nevében kiállított fiktív számlákat állított be a párt könyvelésébe, és az Állami Számvevőszéknek valótlan nyilatkozatot tett.

A bíróság előkészítő ülésén a férfi a vádbeli cselekményt beismerte és lemondott a tárgyalásról. A Pesti Központi Kerületi Bíróság elfogadta a vádlott beismerését és jogerősen 300 ezer forint pénzbüntetésre ítélte – közölte a főügyészség.

És ha nem párt elnök?

Vajon mi járhat 20 milla meglovasításáért, ha nem pártelnök az elkövető. Erős a gyanúnk, hogy az illető párt elnökének szíve a választások allat nem a demokratikus oldalért vert miközben, gondoljuk rossz szájízzel ugyan, de szorgosan “sikíthatott” a mi pénzünkből, ahogy azon az oldalon ez mostanság szokás.

Félre a tréfával felháborító miként lehet bírói segédlettel 300 ezerért 20 milliót venni.

Aki belenyúl a pénztárba, annak le fogjuk vágni a kezét. (Pokorni  Zoltán NOL)

Ha valamit félreértettünk volna a közleményből, ami nem valószínű, boldogan kérünk bocsánatot.

Kapcsolódó

Még 4 ellenzéki pártot büntet a Számvevőszék

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük