Sorting by

×

Lebukott a legnagyobb magyar online drogbanda

Új pszichoaktív anyaggal kereskedő bűnbandát számoltak fel a rendőrök. Ez a drogbanda  fedte le az országos online terjesztés 80 százalékát. A drogbanda csaknem két év alatt 14 ezer csomagot kézbesített, amivel mintegy 200 millió forint bevételre tettek szert.

Az Országos Rendőr-főkapitányság közleménye szerint:

Z. Vilmos 36 éves szigetvári lakos és az általa irányított bűnözői csoport külön informatikust és logisztikust is alkalmazott. A kriptovalutával külföldi weboldalakról beszerzett anyagot online eladással vagy postai úton, illetve futárcégekkel juttatták el a vásárlóknak.
A közlemény szerint a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) nyomozói 2020. június elejére összehangolt akciót terveztek a bűnszervezet felszámolására, Z. Vilmos azonban – a bűnözői csoporthoz tartozó – feleségével és testvérével Horvátországba utazott, ezért európai elfogatóparancsot is kiadtak ellenük.

Nemzetközi akció a drogbanda felszámolására

Az akciót Magyarországon és Horvátországban június 11-én hajtották végre. A magyar nyomozók elfogták a banda hét tagját, közben a horvát rendőrök előállították Z. Vilmost és két bűntársát. A magyaroroszági intézkedések során a rendőrök új pszichoaktív anyagot, a csomagoláshoz és postázáshoz felhasznált kellékeket, valamint a bűncselekményhez kapcsolódó bizonyítékokat foglaltak le. Mindemellett zár alá vettek 14 ingatlant és csaknem 31 millió forint értékben foglaltak le nagy értékű autókat, ékszereket és készpénzt.
A horvát rendőrök szintén kutatásokat tartottak a gyanúsítottak lakóhelyén, és 30 millió forintnyi eurót és forintot, tíz mobiltelefont, valamint egy luxusautót foglaltak le.
Az ügyben a KR NNI nemzetközi bűnözés elleni főosztály pécsi osztálya bűnszervezetben, kereskedéssel elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett miatt folytat nyomozást.
A közlemény szerint a banda több tagját vonták már korábban eljárás alá hasonló bűncselekmények miatt.
A KR NNI pécsi osztályának nyomozói a bűnözői csoport hét elfogott tagját gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették őket és kezdeményezték letartóztatásukat. A Horvátországban elfogott két férfi és egy nő Magyarországnak történő átadásáról a későbbiekben dönt a bíróság.

magaslati ponton

 

átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.