Sorting by

×

Lecsengőben az 5. Covid-hullám, de azért… – Orbántól Rusvaiig

Lassan lecseng a Covid járvány 5. hulláma is, de mi következhet ezek után, most, hogy a kormány a legtöbb szigorítást feloldja. Nem korai ez még?

A beoltottak száma 6 396 404 fő, közülük 6 173 237 fő a második, 3 816 971 fő már harmadik oltását is felvette. 3064 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 1 800 046 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 75 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 44 286 emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 1 618 574 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 137 186 főre csökkent. 2961 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 127-en vannak lélegeztetőgépen. A járvány ötödik hullámának leszálló ágában vagyunk, csökken a fertőzöttek és a kórházi betegek száma. A kormány bejelentette, hogy kivezeti a még meglévő járványügyi korlátozásokat és hétfőtől megszűnik a maszkviselési kötelezettség is. Ma délután és szombaton is folytatódik az oltási akció a kórházi oltópontokon.
Márciusban is minden csütörtökön, pénteken, és szombaton lesz oltási akció a kórházi oltópontokon. Az oltásra továbbra is kiemelten várjuk az oltatlanokat és azokat is, akiknek már 4 hónapnál régebben kapták meg a korábbi oltásukat. A megerősítő oltás mindenkinek javasolt, aki már 4 hónapnál régebben kapta meg az előző oltását. A harmadik oltás felvételével ismét 80-90%-ra emelhető a védettség. A központi oltópontokon továbbra is öt vakcina közül lehet választani. Emellett a háziorvosok is folytatják az oltásokat. Bővebben: https://koronavirus.gov.hu/cikkek/marciusban-minden-csutortokon-penteken-es-szombaton-oltasi-akcio-íra a kormányzati honlap.

Orbán Viktor optimista olvasata

“Legyőztük az ötödik hullámot”
Orbán Viktor elmondta, mi szenvedjük meg a háborút, és a szankciós intézkedéseket is. Legyőztük az ötödik hullámot – mondta a kormányfő. Mostmár meg lehetett engedni, hogy visszajöjjünk a korábbi járványügyi intézkedésekből. Egyelőre a helyzet biztató, nem lehet tudni, ez volt-e az utolsó hullám.

Rusvai Miklós virológus

A koronavírus-járvány ötödik hulláma csak nyárra csendesedik le teljesen, de arra is van esély, hogy tavasszal egy újabb hullám kezdődik az orosz–ukrán háború miatt – mondta Rusvai Miklós az InfoRádiónak.

Kapcsolódó

covid,

átver

Egy hozzászólás itt: “Lecsengőben az 5. Covid-hullám, de azért… – Orbántól Rusvaiig

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.