Leesett a tantusz: ez egy rabszolgatartó rezsim!

December eleje óta forrong Magyarország. Az egyre dühösebb rabszolgák forradalma az Orbán-banda hatalmának alapjait döngeti. Ezek a napok a bátorságunkról és a szolidaritásunkról szólnak. A magyar nép ismét a legjobb arcát mutatja.

Cikkem azonban azokról a – ma is a közvetlen közelünkben senyvedő – rabszolgákról szól, akiknek eltiprásuk óta nem jutott ilyen támogatás.

Rabszolgatörvény!

A most kibontakozó sikeres mozgalom első bölcs lépése az volt, hogy Orbánék “túlóraszabályozását” az ellnezék átnevezte “rabszolgatörvénynek”. Ezt a nyelvi háborút szinte órák alatt meg is nyertük. Orbánék egyre hiteltelenebbül ismételgetik, hogy törvényük kifejezetten “munkásjóléti” intézkedés lenne – rajtuk kívül mindenki rabszolgatörvényként ismeri az új törvényt…

A Fidesz szavazó, meg a rabszolgatörvény!

A rabszolgatörvény közvetlenül sújtja az alkalmazottak nagy tömegeit. Kiszolgáltat bennünket főnökeinknek, és utat nyit további kizsigerelésünk előtt. Érthető, hogy aki csak egy kicsit is képes mindezen elgondolkodni, láthatja, hogy a decemberi tüntetések mindannyiunk érdekében robbantak ki.

2011-es szégyenünk

Amikor Orbánék diktatúrája berendezkedett, következetesen olyan csoportokat vettek célba, amelyektől nem kellett erős ellenállásra számítani. Azt tesztelték, hogy megvédi-e bárki a célba vett szerencsétleneket. Ezen a teszten pedig mi, magyarok, szégyenletesen megbuktunk.

A legkegyetlenebb, és a mai rabszolgatörvény-botrányra nagyon is emlékeztető aljasság az Orbán-féle közmunka-járom bevezetése volt. Közmunka korábban is létezett, és a legszegényebb régiókban élők megsegítése érdekében már a Gyurcsány- majd Bajnai-korszakban kezdeményezések indultak. Orbánék fellépése előtt azonban természetesnek vettük, hogy a bevezetendő, kiterjesztendő közmunka célja a normális megélhetés biztosítása legyen mindazoknak, akikre a versenyszféra vállalkozásai egyelőre nem számítanak.

Az igazi rabszolgaság

Mit műveltek ezzel szemben Orbánék? Bevezettek egy olyan kényszermunka-rezsimet, amelyben mindenekelőtt arról intézkedtek, hogy másodrendűnek bélyegezzék a közmunkásokat. Törvényt hoztak, hogy a közmunkások még a mindenki másnak járó minimálbért se kaphassák meg. Ne járjon a közmunkásoknak semmiféle, a munka világában másoknak biztosított jogosultság. Azt is elintézték, hogy a közmunka biztosítása vagy megvonása a közmunkásokra rászabadított rabszolgahajcsárok kezében korbács legyen. Aki nem hajtja igába a fejét, azt kilökik az árokpartra, és a továbbiakban még a lerombolt szociális rendszer maradványai számára sem létezik.

Süket csend és közöny

A NER egyik első intézkedése volt a közmunkások rabszolgasorba taszítása. Emlékszik valaki akkoriban országos tiltakozásra a megbélyegzett, jogfosztott honfitársaink védelmében? Nem véletlen, ha nehezen idéz fel ilyesmit, mert nem is volt… Volt ezzel szemben felhorgadó rasszizmus.

“Úgy kell nekik”, “most majd móresre tanítják a cigányokat”

– efféle hangulat fogadta az új rabszolgaság bevezetését. Orbánék pedig dörzsölhették a kezüket, hogy bejönnek a számításaik, amikor a magyar választókat a lehető legrosszabb irányba fordítják, a legaljasabb ösztönöket élesztgetve. A politikusnak mindig van választása, hogy a híveiben megbúvó jót erősíti, vagy a gonoszt. Orbán és tettestársai már legalább húsz éve elhatározták, hogy a sötét oldalra állnak…

“… egy gyereknek ne az legyen az álma, hogy közmunkás legyen, hanem mondjuk űrhajós”

Nincs mit ünnepelni!

Ahogyan fokozatosan belefáradunk a NER-korszakba, egyre többen hajlamosak elfogadni az Orbán-féle hazugságokat. A közmunka-rendszert már sokan emlegetik valami nagy jótéteményként, és megértéssel fordulnak a tudatlan, tájékozatlan, elnyomorított emberek felé, akik tömegesen a Fideszre szavaztak. Miért is ne, hiszen

“Viktortól kaptuk a közmunkát és a segélynél sokkal bőségesebb közmunkás-jövedelmet”…

Aki egy kicsit is érti a valóságot és hajlandó gondolkodni, ne üljön fel az Orbán-rezsim hazugságainak. A közmunka-rendszert ilyen szegényellenes, rasszista módon csak ez a Fidesz-banda tudta bevezetni – persze rasszizmusban és embertelenségben állandóan versengve a velük azonos értékeket valló jobbikosokkal…

A közmunka rendszerét nem eltörölni kell,

hanem mindaddig fenntartani, amíg arra egész magyarországi régiók és a munkaképes lakosság nagy csoportjai számára szükség van. Csakhogy Orbánék megbuktatása és megbüntetése után azonnal el kell törölni ennek a közmunka-rendszernek minden rabszolgatartó elemét. Lehetőséggé, eséllyé, kivezető úttá kell változtatni a rászorulók számára. A munkából szerzett jövedelem forrásaként működtetett munka-rendszer nem lehet többé furkósbot és korbács.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük