Titokzatos okból "lefejezték" a Budapesti Rendőr-főkapitányság felderítő főosztályát - „a történteknek sajnos a legnagyobb nyertesei a bűnözők" - Városi Kurír

Sorting by

×

Titokzatos okból “lefejezték” a Budapesti Rendőr-főkapitányság felderítő főosztályát – „a történteknek sajnos a legnagyobb nyertesei a bűnözők”

Titokzatos ügy miatt rendőri vezetőkkel szemben indítottak eljárást a BRFK-nál. Közel egy héttel ezelőtt felfüggesztették beosztásából a Budapesti Rendőr-főkapitányság felderítő főosztálya vezetőjét és két osztályvezetőt – tudta meg a Blikk.

Hirdetés

A hír

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség nyomozásában hat személyt gyanúsítottként hallgattak ki, közülük egy embert le is tartóztattak. Ezt a Blikk megkeresésére közölte a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője, dr. Kovács Katalin. Azért fordultunk a KNYF-hez, -írja a portál, mert tudomásunkra jutott, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) Felderítő Főosztályának vezetőjét két kollégájával együtt felfüggesztették. A főügyészség szóvivője nem adta meg, hogy milyen bűncselekmény gyanúja miatt rendeltek el nyomozást és gyanúsítottak meg hat embert, mondván, az eljárásról más adat nem közölhető.

Hogy mi történt, arról a rendőrség sem nyilatkozott

A BRFK-tól azt a tájékoztatást kapták, hogy Budapest rendőrfőkapitánya visszavonta a Felderítő Főosztály vezetőjének és két osztályvezető vezetői kinevezését. Úgy tudjuk, az érintettek közül ketten már le is szereltek. Hogy mi történt, arról a rendőrség sem nyilatkozott, tudomásunk szerint arról van szó, hogy egy jogszabályi változás miatt az eljárások során lefoglalt anyagok nyilvántartásban adminisztratív hibákat vétettek.

Vélemények a történtekkel kapcsolatban

A Felderítő Főosztály vezetőjéről az egyik volt kollégája a neve elhallgatását kérve azt mondta , hogy bár nem tudja, mi van az ügy hátterében, de az ezredest az egyik legeredményesebb vezetőnek tartotta a kábítószer bűnözés elleni harcban. Az illető megjegyezte: „a történteknek sajnos a legnagyobb nyertesei a bűnözők.

Más szakmabeli pedig azt a véleményét osztotta meg velünk, hogy furának tartja, hogy adminisztratív hibára hivatkozva felfüggesztettek vezetőket, mert azért jóval kisebb súlyú büntetéseket szoktak kiszabni.

Egyenlőre tehát nem tudni mi az ügy valódi oka, mi történhetett az osztályon amiért szinte teljesen le kellett fejezni. A válaszokat idővel talán megtudjuk.

A MAI NAP ÖSSZES HÍRE>>>

 

felderítési főosztály

Hirdetés
átver

5 hozzászólás

 • 2021.07.09 - 18:33
  Közvetlen hivatkozás

  A fidesz, és orbán nem arról híresek, hogy logikus, ésszerű, és megfontolt döntéseket hozzanak. Kénye-kedve szerint rúg ki orbán embereket, simán lehet, hogy csak a helyük kell valami fidesznyák valakijeinek. Így megy ez itt.
  Már annyi miniszteri biztos van, mint égen a csillag. Talán még fingásügyi nincs, de majd most, hogy tippet adtam. Szaporodnak, mint a tehénszaros pocsolyában a baktériumok.

  Válasz
 • 2021.07.10 - 00:54
  Közvetlen hivatkozás

  Mar meg is adtak a valaszt: tul eredmenyesek voltak – hat meg a vegen fideszhez kozeli alakokat is bekasztliztak volna – hat szabad ezt? NEM! Igy inkabb a rendoroket rugjak ki! Szegyen erre a rendszerre nezve – valoban a bunozok meg rohognek a markukba!

  Válasz
 • 2021.07.11 - 17:19
  Közvetlen hivatkozás

  Balogh Jozsef :Ilyen beosztasban dolgozo fötisztek nagyon jol tudatjak,hogy megfigyeli öket sajat parancsnoka. No meg azt is tudhatjak, hogy a T allomany, a fedett szemelyek es a többiek nagyra nyilt szemekkel es tatott szajjal hesszelnek sajat szakmai elömenetelük gyorsitasa es elismerese okan.
  Kedves, altisztek, tisztek, fötisztek, tabornokok közbizalmi munkakörben dolgozo, a katonai fegyelmezes körebe tartozo összes testületi erö tagjai! Soha sehol, senkinek. Mondta Dzserzsinszkij! Azaz tisztesseges eletet elni, es mindenkinek annyit mondani, amennyi ra tartozik. Ja es az önkontroll! Nem is olyan egyszerü ez a szakma! Makulatlannak lenni! Ez az elvaras es a kötelezettseg!

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.