Legközelebb legyünk körültekintőbbek, Béláim!

Van egy viszonylag széles körben elfogadott közvélekedés, miszerint Gyurcsány Ferenc szabadította rá az országra a Fidesz kétharmadát. Tagadhatatlan, hogy a volt miniszterelnöknek is megvan a felelőssége ebben, de a helyzet azért ennél sokkal árnyaltabb és bonyolultabb.

Első megközelítésben azt kell mondanunk,

hogy a Fidesz első kétharmadát azok hozták az országra, akik a Fideszre szavaztak. Persze rásegített erre a média is, azok a sajtómunkások, akik közül sokan akarva, mások akaratlanul, előkészítették a terepet, és akik miatt sokan gondolták úgy, hogy Orbán és a Fidesz megoldás az ország számára.

Felelősek azok a politikai elemzők is, akik amúgy már 2010-ben sem kedvelték Orbánt és a Fideszt, de azt gondolták, le is írták, el is mondták, hogy talán nem is baj, ha végre lesz egy olyan kormány, amely kétharmaddal rendelkezik, mert legalább meg tudják valósítani a programjukat.

És van felelősségünk nekünk is, vagyis, azoknak, akik már akkor is szóltunk. Mert nem elég hangosan mondtuk el, nem elégszer, és az sem kizárt, hogy nem mindenki számára érthetően.

Szóval, csak annyit szerettem volna mondani,

hogy senki ne nyugtassa magát azzal, hogy Gyurcsány hozta ránk a kétharmadot. Benne voltunk mindnyájan, még azok is, akik már kilenc évvel ezelőtt, sőt, már annál is régebben tudták, hogy Orbán le fogja bontani a jogállamot és tönkreteszi az országot.

 

2 hozzászólás

 • 2019.06.05 - 08:23
  Közvetlen hivatkozás

  A mai helyzet kialakulásáért csak az ellenzék a hibás. Akkor amikor fel kellett volna ébredniük és meglátni mit akar a lakosság ők akkor is és most is csak magukkal foglalkoznak. Össze vissza szövetkeznek, még a párt tagjait sem kérdezik meg igazán hogy nekik tetszik e ez a nagy összeborulás hol ehhez hol azzal. Nevetséges!!! Majd ha az ellenzék felébred rácsodálkozik az országra és egyenként, és nem összeborulva a migráció ellen lépnek fel ( hisz a lakosság többsége is ezt akarja na akkor majd lehet valamit kezdeni de addig csak sajnos tragikomikum az egész ellenzék. Még csak annyit mert rég a”bögyömbe”
  van a momentum arra sem vette a fáradságot hogy magyar nevet válaszon, már akkor is a cél saját pecsenye sütés volt ?

  Válasz
 • 2019.06.05 - 13:17
  Közvetlen hivatkozás

  JOGA VAN TUDNI
  … ki van ez fundálva rendesen a birkanépnek! – ha magatok alá csináltok, legalább ne egyétek meg…. Emlékeztetőül: felveszik a kesztyűt saját orbánjaikkal szemben a csehek, mert megteszik amihez a magyarok gyávák! Lásd. a napi híradásokat….
  … nem csupán az a rettenetes, hogy a születendő gyermekek számlálása 2019. július 1-je után indul, hanem az is szörnyű, hogy a kijelölt elnéptelenedő nyomorban senyvedő falvak lakosainak lélekszám növekedése, a folyamatos unión kívüli lendületes ukrán, mongol, vietnámi stb. migráncs! munkás, illetve külhoni nyugdíjas tömeges látszat letelepítése miatt, különösen a határ közvetlen helybélieknek eleve nem jár a falusi CSOK. Sőt, özönlenek hazánkba az unión kívüliek. Tartózkodási engedélyt kapott szinte mindenki, aki kért.
  … mindez pusztán az orbáni hatalommánia stabilizálása miatt történik. – Ugyanis, akinek nem a harácsolás az elsőrendű célja, az kiszámíthatatlan. Gyanús, tehát veszélyes! Akik pedig megszavazták, valami álomvilágban élő vak idióták, vagy csupán a maffiabecsület tartja össze őket. Varga Zoltán: két nappal a dicsőséges győzelem után a K. Vezetőt úgy verte orrba a valóság, mint vak cowboyt a kricsmi csapóajtaja! .… https://giphy.com/gifs/8npItkk8kgsMM/html5 …..
  … Dúl a nyomor, a rasszizmus, az iszonyú gyűlölet. Ennek a velejéig romlott NER-tradicíónak, csak a stadionok építése nem drága! Az emberi életek nem számítanak! – galádul fogyóeszköz a magyar nép java. Hadd nyomorogjanak áldatlan leromlott egészségtelen környezetben alacsony fizetéssel, nyugdíjjal állandó stressz közepette.… sok nagycsaládos pedig hoppon marad, nem jár nekik a Csalárdvédelem .. ..Hogy fognak majd vinnyogni a CSOK-osok, meg a babavárók…..de, semmi gond! Mi magyar adófizetők, kifizetjük helyettetek!?
  … szándékosan hagyja a kormány meghalni az embereket, hogy ne kelljen nyugdíjat és kórházi ellátást fizetnie. Magyarán: ötször annyit költ az egészségügy az emberekre 60 éves koruktól halálukig, mint amennyit a megszületésüktől 60 éves korukig. Jelentősen csökkenthetők tehát az egészségügyi, pláne a környezetvédelmi kiadások, ha úgymond nem engedik az embereket túl sokáig élni. ? Megjegyzésem: az MTA nem ATM!

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük