Akarsz-e bármit nyerni egy fideszes szennycsatornán?

legyen
fotó: nepszava

Szerkesztőségünk érdeklődve figyeli a kormány-agitátorrá züllesztett “kereskedelmi” tévé küszködését a nézőkért. Erős húzás volt a Legyen Ön Is Milliomos újraindítása. Mindjárt az elején fideszes propagandára hajazó “kvízkérdés” keltett derültséget. A producer megpróbálta megmagyarázni.

Fideszország jobban teljesít

Ahogy az Index nyomán megírtuk,  a január elsejétől csökkentett tartóstej-áfára kérdeztek rá, mindjárt a Legyen Ön is Milliomos kvízjáték új sorozatának elején. “Vágó István Legyen Ön Is Milliomosa már a múlté, a jövő a kormánypropaganda lakájcsatornája, a TV2 kezében van: végre nemcsak tudással, de megfelelő ideológiai képzettséggel is pénzt lehet nyerni!” – kommentálta az ügyet az Index újságírója.

Igazodási kényszer vagy közéleti tájékozottság?

Ha nem azon a csatornán indították volna el a műsort, amely fideszes komisszárok kezében számtalanszor lejáratta magát, talán senkinek nem tűnt volna fel ez az igazodási kényszert sejtető antré.
A Népszava vezető újságírója, Hompola Krisztina megkereste Bányai Gábor kreatív producert, aki nem akarta érteni, mi a különbség a tájékozottság és a propaganda diadaljelentései között. Szerinte semmi baj ezzel a kérdéssel egy ilyen csatornán: “…igyekszünk a mindennapi életet beemelni a témák közé. Úgy gondoljuk, hogy a hétköznapokkal kapcsolatos tájékozottság is az általános műveltség része” – magyarázkodott.

Csak így lehet élni, tükörbe nézni?

Az interjú végén persze az is kiderül, hogy a diktatúrák idején elharapózó értelmiségi betegség tünetei is felfedezhetők itt. A Népszava újságírója megkérdezi Bányaitól, mégis, mi a véleménye a borzasztó médiakörnyezetről (kormánypropagandát zúdító reklámkampányok, szakmailag nem is minősíthető “hírműsorok), ami azon a csatornán az ő professzionális kvízjátékát övezi. A nagy múltú médiaszemélyiség erre így felel:

” – József Attilával szólva „az én vezérem bensőmből vezérel”

– idéz Bányai Gábor, a Legyen ön is milliomos! műsorkörnyezetéről kapcsolatos kérdésre válaszolva.

Készítek egy műsort, amelynek minden másodpercéért vállalom a felelősséget. Külön kezelem mindattól, ami körülötte, előtte és utána bárhol elhangzik. És szerintem a nézők is ezt teszik. Mert csak így lehet élni, közlekedni, gyereket nevelni, kultúrát fogyasztani, tévéműsort csinálni, tükörbe nézni 45 munkás év után is.”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.