Akarsz-e bármit nyerni egy fideszes szennycsatornán? 0 99

legyen

Szerkesztőségünk érdeklődve figyeli a kormány-agitátorrá züllesztett “kereskedelmi” tévé küszködését a nézőkért. Erős húzás volt a Legyen Ön Is Milliomos újraindítása. Mindjárt az elején fideszes propagandára hajazó “kvízkérdés” keltett derültséget. A producer megpróbálta megmagyarázni.


Fideszország jobban teljesít

Ahogy az Index nyomán megírtuk,  a január elsejétől csökkentett tartóstej-áfára kérdeztek rá, mindjárt a Legyen Ön is Milliomos kvízjáték új sorozatának elején. “Vágó István Legyen Ön Is Milliomosa már a múlté, a jövő a kormánypropaganda lakájcsatornája, a TV2 kezében van: végre nemcsak tudással, de megfelelő ideológiai képzettséggel is pénzt lehet nyerni!” – kommentálta az ügyet az Index újságírója.

Igazodási kényszer vagy közéleti tájékozottság?

Ha nem azon a csatornán indították volna el a műsort, amely fideszes komisszárok kezében számtalanszor lejáratta magát, talán senkinek nem tűnt volna fel ez az igazodási kényszert sejtető antré.
A Népszava vezető újságírója, Hompola Krisztina megkereste Bányai Gábor kreatív producert, aki nem akarta érteni, mi a különbség a tájékozottság és a propaganda diadaljelentései között. Szerinte semmi baj ezzel a kérdéssel egy ilyen csatornán: “…igyekszünk a mindennapi életet beemelni a témák közé. Úgy gondoljuk, hogy a hétköznapokkal kapcsolatos tájékozottság is az általános műveltség része” – magyarázkodott.


Csak így lehet élni, tükörbe nézni?

Az interjú végén persze az is kiderül, hogy a diktatúrák idején elharapózó értelmiségi betegség tünetei is felfedezhetők itt. A Népszava újságírója megkérdezi Bányaitól, mégis, mi a véleménye a borzasztó médiakörnyezetről (kormánypropagandát zúdító reklámkampányok, szakmailag nem is minősíthető “hírműsorok), ami azon a csatornán az ő professzionális kvízjátékát övezi. A nagy múltú médiaszemélyiség erre így felel:

” – József Attilával szólva „az én vezérem bensőmből vezérel”

– idéz Bányai Gábor, a Legyen ön is milliomos! műsorkörnyezetéről kapcsolatos kérdésre válaszolva.

Készítek egy műsort, amelynek minden másodpercéért vállalom a felelősséget. Külön kezelem mindattól, ami körülötte, előtte és utána bárhol elhangzik. És szerintem a nézők is ezt teszik. Mert csak így lehet élni, közlekedni, gyereket nevelni, kultúrát fogyasztani, tévéműsort csinálni, tükörbe nézni 45 munkás év után is.”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb cikkeink

Megosztás Facebook Twitter Pinterest Gmail Nyomtatóbarát LinkedIn Képzeljék el nagyjából 100 évvel ezelőtt, amikor a fényképezés még kevesek kiváltsága volt, …

csalas

Megosztás Facebook Twitter Pinterest Gmail Nyomtatóbarát LinkedIn Újpesten az ellenzéki pártok megalakították az UPK nevű szervezetet, ezzel indítják majd a …

Kálmán Olga

Megosztás Facebook Twitter Pinterest Gmail Nyomtatóbarát LinkedIn Miután a közpénzekből fenntartott állami hírügynökség, az MTI nem tudósított Kálmán Olga és …

Megosztás Facebook Twitter Pinterest Gmail Nyomtatóbarát LinkedIn Az Oroszlányiak Lokálpatrióta Köre Egyesület polgármester- és képviselő-jelöltjeit támogatja öt ellenzéki párt Oroszlányban …

Pin It on Pinterest