Sorting by

×

Légyszi, ne szidjátok az anyánkat! – a meterologiai szolgálat kérése a kommenthuszárokhoz…

Keményen eldurrant az agya sok kommentelőnek azon, hogy az anyák napjára beígért vihar nem érkezett meg az ország területére, így nekiestek a hírt közlő meteorologiai szolgálat közösségi oldalának. Az érintettek kérik az elnézést.

„Tudjuk, hogy anyák napja van, illetve a meteorológusoknál szinte egész évben emlegetve vannak az édesanyák, de azért egy határt ne lépjünk át! Sajnos moderálni kellett a tegnap esti hozzászólásokat, mivel nagyon sokan átléptek egy bizonyos tűréshatárt. Előre is köszönjük, ha tiszteletben tartod a fentieket!”

-tisztázta vasárnap az oldalán az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ), miután feldühödött kommentelők estek nekik az elmaradt vihar miatt – vette észre a 444.hu.

Az OMSZ szombaton az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adott ki zivatar és viharos szél miatt,

de a nagy égszakadások végül elmaradtak. Ahogy az OMSZ vasárnap megállapította:

„Az elmúlt éjszaka a várakozásokkal ellentétben sokkal gyengébben muzsikált a légkör. Ugyan több helyütt is kialakultak záporok, zivatarok, de az igazán heves események Szlovákia területén történtek”.

Mivel Lövőnél egy szupercellát is megörökítettek, így a paraméterek adottak voltak a heves eseményekre, de a friss rádiószondás mérések szerint sokkal előbb érkezett az eseményeket gátló kiszáradás a légkörben.

Az igazi orkán inkább az OMSZ Facebook-oldalán szabadult el,

vasárnapra a viharos erejű szélről szóló posztjuk alatt teljesen ki kellett kapcsolni a kommentelést. Az indulatok miatt most külön igyekeznek tisztázni a dühöngő kommentelőkkel, hogy

„a kiadott figyelmeztető előrejelzések NEM azt jelentik, hogy 100% valószínűséggel zivatarok, illetve csapadéktevékenység fog bekövetkezni! A veszélyjelzés célja, hogy a rendelkezésre álló előrejelzések, paraméterek alapján felhívjuk az ESETLEGESEN bekövetkező veszélyes időjárási helyzetekre a figyelmet!”

Az indulatok elszabadulásáról mi is beszámoltunk, igaz ezek nem az időjárás okán történtek

átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.